MENÜ

Büyük takım refleksi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son haftalarda oynadığı oyunun yüzde 30’unu bile ancak sahaya koyabildi Trabzonspor. Tamam, rakip Çaykur Rizespor kümede kalma derdindeydi... Tamam, Bordo-Mavili takımın her bölgesinde önemli eksikler vardı... Fakat mazeret ne olursa olsun Karadeniz temsilcisinin ligin ilk yarısındaki o kötü görüntüsüne dönmesi, büyük ihtimalle taraftarların aklına sıkıntılı anları getirmiştir. Yanal’ın takımında Yusuf Yazıcı’nın olmayışı, Bero ve Castillo’nun çalışmasına rağmen üretememesi, Yusuf Erdoğan’ın çare olmaktan uzak hali, Trabzonspor’da çok sürprizli işlerin Olcay’ın omuzlarına kalmasına sebep oldu. Hal böyle olunca da Fırtına neredeyse oyunun tamamında rakibine mahkum kaldı.

Günün kahramanı Onur

Karşılaşmanın başında Kweuke’nin sağdan gelen atakta topa uzak kalması ve kaçan net fırsat, Çaykur Rize’nin 90 dakika boyunca yaşayacağı kaderin ilk gösterimiydi. Dakika 22’yi gösterdiğinde ise Trabzon için şans anıydı. Acemice yapılan geri pas hatasında Zeki’nin şutu N’Doye’a çarpıp Rize ağlarıyla buluştu. Ancak bu pozisyon dışında karşılaşma boyunca neredeyse Trabzonspor’un ‘büyük tehlike’ diyebileceğiniz girişimi olmadı, olamadı. Tersine Rize ise ilk yarı sonunda 2 ciddi atakta Kweuke ve Edomwonyi fırsatları kolay harcadı. İkinci devrede de sahada değişen pek bir şey yoktu. Rize oynadı, pozisyon buldu, Trabzon savundu. 65’te Jantscher, 67 Edomwonyi ve 90+4’te tekrar Kweuke’nin girişimlerinde kaleci Onur Kıvrak kelimenin tam anlamıyla güne damgasını vurdu. Eğer Trabzonspor, Rize’den 3 puan aldıysa bunda başrol tartışmasız Onur’undur.

Yusuf ve N’doye kaybetti

Trabzonspor’da birçok vasat altında isim olmasına rağmen 6 dakika oyunda duran Yusuf Erdoğan’dır. Son dakikaları krizsiz geçirme adına 2 fırsat yakaladı, ikisinde de hocası başta olmak üzere herkesi çileden çıkartmayı başardı. Sadece kadroda bulunmayı kendisine yeterli gören, sadece dün için değil, genelde de bulduğu forma şanslarını değerlendiremeyen Yusuf, adeta yeteneklerine ihanet ediyor. Bu kadar yeteneği olup da bu kadar kötü kullanmak olacak iş değil. Tabi bir de N’doye var. Takımın en deneyimli ismi olmasına rağmen gereksiz bir sarıyla Beşiktaş maçı öncesinde cezalı duruma düşmesi de kabul edilmeyecek bir başka noktadır.

Fark yarattılar

Özetle, Rize gerçekten de belki son dönemlerinin en baskılı, kazanmaya yakın oyununu oynamasına rağmen puan bile alamadı. Trabzonspor ise ‘büyük takım refleksi’ ile fark yarattı, Beşiktaş maçı öncesinde önemli bir moral kazandı.

YORUM YAZ