MENÜ

Burak'a da, yeni stada da yakışır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kaybedenler kulübünün futbolcusuyken Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’da gol krallığına kadarki yükselişi malum. Gökhan Ünal’ın bonusu olarak geldiği Karadeniz’de hem çok gelişti hem de çok ciddi katkılar sağladı Bordo-Mavililer’e. Para kazandırarak, üstelik 2 kez (Çin’e gidişinden de kulüp pay hakkı kazandı) Trabzonspor’dan ayrıldığını da düşünecek olursak Burak Yılmaz’a şehrin hem sportif hem de gönül kapıları her zaman açıktır.

Bu transfer yolundaki tek engel işin mali yönüdür ki, Çin’deki örnekleri düşünürsek buna da bir formül bulunabilir. O zaman da Burak Yılmaz’ın tekrar Bordo-Mavi olması mümkündür. Burak Yılmaz’a bu geri dönüşün çok yakışacağı, yeni stadın havasına da çok uygun olacağı inancındayım.

Ne özürü Yusuf kardeş

Evet, çok kolay bir pozisyondu, ideal ayağına gelmişti, tek vuruşla skoru 2-0’a getirip maçı daha erken bitirebilirdin Yusuf kardeşim. Ancak bi anlık duraksamasının bedelini golü kaçırarak ödedin, olabilir. Asıl sorun bu değil bence, sonrasındaki özüründe. Kim fikir verdi, kim böyle bir şey yapmanı istedi bilmiyorum ama futbolcu eğer fantastik bir şımarıklık sebebiyle olmadıktan sonra kaçırdığı gol için özür falan dilemez. Kimse senden özür de beklemiyor, gelişmeni, daha iyi olmanı, bekliyor.

Trabzonlu yanıltmadı

Trabzonspor tarihinin en görkemli kadrolarına bile kentin ilgisiz kaldığı günler çok gerilerde değil. Böyle bir sürecin ardından şimdi yeni stadın 20 bin ortalamayı tutturması çok önemli. Bu 20 bin rakamı elbette genel kapasite dikkate alındığında ‘yeterli mi?’ diye sordurabilir ama son 2 iç saha maçının da hafta içi bir güne geldiğini unutmamak lazım. Bu, gerçekten de Trabzon’un lokal şartlarını bilenler için oldukça geçerli bir gerekçedir.

Ancak bu süreçte bile yeni stadın bu rakamlara ulaşmasının tek yolunun takımın tabeladan çok saha içi performansına dayandığını hep hatırlatmaya çalıştım. Sağolsun Trabzonlu futbolseverler de beni hiç yanıltmadılar. İyi futbolu ödüllendirdiler. Yeri geldi Alanya maçında puan kaybına rağmen alkışladılar. Eğer takımın bu enerjisi devam ederse yeni stadın rakamlarının da puanlarla birlikte yükseleceğinden eminim.

YORUM YAZ