MENÜ

Bu maçların kasetleri UEFA'ya gitse...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dün ise rakip Çaykur Rizespor değil, öyle ya da böyle bir disiplini olan, oynadığı oyundan keyif almaya çalışan, kadro rekabetinin yaşandığı Antalyaspor olunca iş baştan değişti. Maça önde pozitif işler yaparak başlasa da noktayı koyamayan Bordo-Mavililer’de savunma hattı kendi kötü oynama sınırlarını zorlayınca ev sahibi ekip için her şey çok kolay oldu. İlk 4 atakta 3 gol buldular. Unutmadan söyleyelim Eto’o da oynamıyordu!

Heyecansız, duygusuz

Trabzonspor’un bu sezon final yaptığını çok daha önce söylemiştik. Çok anlık durumlar dışında da sağolsun Bordo-Mavili futbolcuları bizleri hiç yanıltmıyorlar. Kadronun en eksik haline bile bakıyorsunuz, birçok yıldız var, kadro dışındaki isimlere bakıyorsunuz bugün satışa koysanız birçok talibi çıkar. Fakat tüm bu isimlerin Trabzonspor’a dair heyecanı, duygusu bitmiş.

UEFA kararı bitirir

İşte tam da bu noktada eğer UEFA, Trabzonspor’a mali denetimin (Tüm sezon gelirlerinin yüzde 60’ını harcama) yanı sıra bir de transfer yasağı getirirse işte o zaman her şey çok çok daha kötü olur. Çünkü bu futbolcuları tekrar Trabzonspor’da oynamaya ikna etmek, Trabzonspor’un hedeflerine inandırmak yepyeni bir kadro kurmaktan çok daha zor. Trabzonsporlu yöneticiler bu tip maçların kasetlerini UEFA yetkililerine sunup, “İzin verin bu kadroyu değiştirelim. Yoksa bu takımı futbola döndürmek borcu döndürmekten daha zor” dese ikna etme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum.

Kardelen zamanı!

Bu kadar zorluğun ve sıkıntının içinde kendine Kardelen misali yer açabilecek şanslı kişiler de yok değil aslında. Onlar bu kulübün geleceği olarak kabul edilebilecek genç yıldız adayları. Belki UEFA, dünya kulüplerinin ekonomisini kendi haline bıraksaydı, Başkan Muharrem Usta da o zaman borcu eritmeye, çözümler aramaya değil, eldeki paralarla yıldızlar aramaya çıkacaktı. Yani sistem pek değişmeyecekti. Tüm bu dengeleri bozan UEFA, Trabzonsporlu gençlerin en büyük umududur. Çünkü mecburen de olsa Bordo-Mavililer altyapısına gözünü çevirmek, oradan 1-2 bile olsa genç yetenekleri üst yapısına çıkarmak zorunda kalacaktır.

YORUM YAZ