MENÜ

Belirleyici Erkan Zengin

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’tan ilk maçtaki performansın aynısını beklemek hayal olur. Trabzon’da ise belirleyiciler kesinlikle Mbia, Erkan ve Onur... Bu 3’lünün formu ve yapacakları Bordo- Mavililer’in kaderini belirler.

1) Bursa maçındaki olumlu hava bu gece devam eder mi?

Trabzonspor, belki de sezonun en kötü Bursaspor’u ile oynadı. Timsahlar’ı bir daha böyle bulmak mümkün değil. Değiştiler ve gelişecekler. Bursaspor mücadelesi bu nedenle iyisi ya da kötüsüyle asla ölçü olmaz. Ancak Trabzonsporlu oyuncuların ruh hali ve motivasyonunun da Bursaspor maçındakinden farklı olacağına inanıyorum. Hâlâ eksikleri bulunduğunu da, kazanmaları gerektiğini de biliyorlar.

2) Şota’nın oyun anlayışı nasıl olmalı?


Şota’nın kafasındaki sistemin ya da oyun anlayışının Bursaspor maçında kendini göstermediği kesin. Çünkü Gürcü hoca kamplarda ısrarla iletişim dedi, ısrarla yakın oynamaktan bahsetti, ısrarla rakip sahada olmayı işaret etti. Bursaspor karşısında ise oyun kurmaktan uzak bir Trabzonspor vardı sahada. Şimdi Beşiktaş gibi dahaorganize ve hazır bir takıma karşı Trabzonspor takımı ve teknik heyeti ayrı ayrı sınavlar verecek.

3) Dev maçın ön plana çıkan ismi kim olur?

Beşiktaş’ta farklı bir teknik adam olsaydı farklı şeyler düşünebilirdik ama Şenol Güneş’in varlığı her türlü rehavetin önüne geçer. Yani Güneş de ilk haftadaki Mersin galibiyetinin gerçek durumla örtüşmediğinin farkında. O yüzden ilk maçın aynısını beklemek hayal olur. Oğuzhan iyi başladı, Cenk formda. Trabzon’da ise belirleyiciler kesinlikle Mbia, Erkan ve Onur... Bu 3’lünün formu, yapacakları ve yapamayacakları belirleyici olur.

4) Tribünler maçı ne kadar etkiler?

Trabzonspor aslında Bursa ve Beşiktaş ile üst üste oynayarak şanssız gibi görünüyor olabilir fikstür açısından. Ancak işin bir de Bordo-Mavililer için şanslı yanı da var. Bursa’dan bahsettik, en kötü hali denk geldi. Beşiktaş sınavında da Olimpiyat atmosferi bir şans. Tamamı dolsa bile -ki büyük bir hayal kırıklığı olacak gibi duruyor- Olimpiyat asla bir İnönü değil. O nedenle tribünlerin ekstra bir avantaj sağlayacağını sanmıyorum.

YORUM YAZ