MENÜ

Başkana bir teşekkür

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Araya maç girdi edemedik teşekkürü. Geçtiğimiz cuma günü Başkan Muharrem Usta’ya misafir olduk Haber Müdürümüz Zafer Büyükavcı ve Trabzonspor’u yıllardır izleyen Serkan Hacıoğlu ile beraber. Çok keyifli ve daha da önemlisi çok samimi bir sohbet oldu. Dünü, bugünü ve gelecek planlarını konuştuk. Kendisine samimiyeti, sohbeti için teşekkür eder, tespitlerimi sunarım...
■ Başkan artık Trabzonspor’un dinamiklerini çok daha iyi çözmüş durumda. 1 sene önceye oranla ne olur, ne olmaz, ne olmalı hepsine daha hakim durumda.
■ Ersun Yanal’a o kadar güveniyor ki, ligin ilk yarısındaki kötü görüntüye rağmen bırakmadıysa eğer, öyle zannediyorum ki çok ekstra bir durum olmazsa görev süresi boyunca başkasıyla çalışmaz.
■ Birden fazla işle ilgilenmekten yorgun. Bazılarına sitemleri var.
■ 50. yıla büyük önem veriyor. Ancak ilk günlerindeki gibi sadece ‘şampiyonluk’ diyerek takımı da, camiayı da baskı altına almak istemiyor. Yeni sözü, ‘en iyisi için sonuna kadar mücadele’ şeklinde.
■ Taraftarın ve şehrin uyanışından, sonuçlardan daha fazla memnun. Bu enerjinin gelecek sezon Trabzonspor’u çok daha farklı konumlara taşıyacağına çok inanıyor.
■ Doğru transferin nasıl yapılacağına dair fikirleri daha net, çünkü bunu bizzat ilk ve 2. yarı işleriyle yaşayarak öğrendi.

Güzel hareketler

Trabzonspor ciddi sıkıntılar yaşadığı Çaykur Rize maçını 3 puanla tamamlamış, Beşiktaş maçı öncesi moral yakalamıştı. Taraftarı tribünlere çağırıyor, zafer şarkıları söylüyordu. Ancak aynı tablonun içinde bir de kümede kalma mücadelesi veren ve dünyaları kaçırıp günü puansız kapatan bir Rizespor vardı. Ağlayan, kahrolmuş oyuncular vardı. İşte tam da bu noktada başladı güzel hareketler. Bordo-Mavili futbolcular gidip tribünleriyle kolbastı oynamak yerine arkadaşlarına sarıldı, teselli etti, moral verdi. Milyon Eurolar dönse ve futbol profesyonelleşse de işin duygusunun asla bitmeyeceğini bize bir kez daha hatırlattılar.

Yanal’ın açıklamaları

Rize maçında 2017’nin en kötü futbolunu oynadı Trabzonspor... Bunda eksiklerin, sahada olanların günlük eksikliklerinin payı büyüktü. Ancak yine de kazanmış olması yeniden kavuştuğu büyük takım refleksiyle mümkün oldu. Futbolcular elbette bir özeleştiri yapacaktır ama Ersun Yanal’ın özeleştirisi ve özetle, “Kazanan haklıdır ama biz haklı değiliz” cümlesi sadece taraftarın değil, Ersun Hoca’nın da nasıl bir Trabzonspor istediğinin de özetidir.

Rekor bu kez kırılır

2017’deki çıkış ve iyi futbol beraberinde, doğal olarak seyirci artışını da getirdi. Başkanın da altını sıkça çizdiği gibi şehir uyandı. Seyirci sayısında 20 binlerden 30 binlere gelindi. Ve bu hafta
çok kritik bir Beşiktaş maçı var. Lider geliyor Trabzon’a. Ve her şeyi alt alta koyuyorum, Trabzon’da bu hafta stadın dolacağına ve yeni bir şehir rekoru kırılacağına inananlardanım.

2 Yusuf arasındaki 5 fark

Yusuf Erdoğan yakışıklı.
Yusuf Yazıcı sempatik, yakışıklı adayı.

Yusuf Erdoğan olduğuyla yetiniyor.
Yusuf Yazıcı ölene kadar tırmalayacak gibi.

Yusuf Erdoğan’ın kredisi oynadıkça azalıyor!
Yusuf Yazıcı’nın kredisi her dakika artıyor.

Yusuf Erdoğan kötü takımın yıldızıydı.
Yusuf Yazıcı iyi takımın yıldızı.

Yusuf Erdoğan, her şeye rağmen, “Aslında iyi oyuncu” apoletli.
Yusuf Yazıcı için ortak fikir: “Çok iyi olacak bu çocuk.”

1461 ve basket takımı...

Trabzonspor’da ana lokomotif her büyük kulüpte olduğu gibi futbol. Paranın da, ilginin de büyüğünü futbol takımı alıyor, doğal. Ancak Bordo- Mavililer’i yakın geçmişte heyecanlandıran 2 önemli unsur daha vardı; pilot ekip 1461 Trabzon ve basketbol takımı.

1461 Trabzon altyapının vitrine çıkmış haliydi, çok sempatikti, çok iyi yoldaydı. Şimdi 2.Lig’de ve orada da sıkıntılar çekiyor, kişisel çekişmelerin kurbanı oluyor, krizler doğru yönetilmiyor.

Basketbol takımı, Avrupa’da kupayı son saniye değil, salisede kaybetmişti, gençlik çok sevinmiş ve sevmişti. Şimdi eski hedeflerin de, genel beklentilerin de uzağında. Üstelik Başkan Usta’nın gözağrısı durumunda olan bir branşken.

Elbette futbolda 50. yılda en önemlisi futbol takımının yapacakları. Ancak yönetimin, özellikle de duruma hakimiyeti sebebiyle Başkan Usta’nın bu 2 heyecan unsuruna da biraz bakması, yönetimini bu konulara kanalize etmesi gerekiyor.

YORUM YAZ