MENÜ

Başkan'ın ilk müjdesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki yeni yönetimi çok sıkıntılı bir dönemde göreve geldi. Bordo- Mavili ekibin idarecileri neredeyse her yeni güne kötü bir sürprizle başlıyor. Bu periyotta sadece ekonomik değil, psikolojik olarak da bir yıpranma söz konusu. Ancak iyi şeyler de olmuyor değil. Biraz satır arasında kaldı ama Galatasaray’a ağır bir para cezası kesen UEFA’nın Karadeniz ekibine ceza vermeden süre ve imkan tanıması alınabilecek bir kredi ve hatta transfer kadar değerli. Çünkü aksini düşünmek bile sıkıntı verici. Böyle günlerden geçerken bir de para cezası ya da transfer yasağı gelseydi, Trabzonspor’un dertleri derya olurdu. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun kısa sürede yaptığı borç yapılandırması ve UEFA’ya yeni yönetim olma durumu üzerinden verilen sözler burada ciddi etkili olmuş gibi görünüyor. Fakat UEFA bu... İşin peşini bırakmaz. Bundan sonrası için de mutlaka takipte olacaklar ve en az yönetim kadar ödeme tablosu, gelir-gider durumunu inceleyeceklerdir. O yüzden işe artık rahatız gözüyle bakmak yerine, en az eskisi kadar dikkatli olmak şart.

Başkan,Burak konusunda haklı!

Başkan Ağaoğlu geçtiğimiz günlerde yıldızları için konuştu ve özellikle Burak Yılmaz özelinde, “Kimseyi ederinin altına vermeyeceğiz” diyerek fırsatçılık yapmak isteyenlerin önüne set koydu. Başkan aynı konuşmada Burak’ı da bir hayli övdü, kaç gol attığını, nasıl bir performans ortaya koyduğunu belirtti. Doğru... Burak’ı değersizleştirmek Trabzonspor’a kar değil, zarar getirir. Başkan Ağaoğlu, yönetici ve profesyonellerinin yerine daha erken bu konuya bir nokta koysaydı her şey daha rahat çözülebilirdi. Yine de hatanın neresinden dönülürse kardır. Başkan Ağaoğlu’nun direkt topa girip yaptığı açıklamalar kıymetlidir.

Trabzon’unYattara ile sınavı

Adı altyapı ya da teknik ekibin içinde görevlerle anılan Trabzonspor’un unutulmaz figürlerinden Yattara için bugün kader günü. Kendisine ne görev verileceği, daha doğrusu görev verilip verilmeyeceği belli olacak. Yattara eğer iyi konsantre olabilirse verilecek her türlü görevin altından kalkabilir. Yabancının en yerlisidir Yattara. Taraftar sever, futbolcular sever, yabancılık çekmez. Ancak dediğim gibi mutlaka iyi şekilde konumlandırılmalı, konsantre çalışması sağlanmalı.

Yeni Yusuf ve Abduşlar için...

Öncelikle her zaman söylediğimi tekrarlıyorum; bu altyapı meseleleri bir yönetim politikası olamaz, olmamalı. Bunlar ancak bir kulüp politikası olduğunda siz kalkıp Barcelona’dan Porto’dan örnek verebilirsiniz. Aksi taktirdi günlük projelerle Yusuf ile Abdülkadir gibi yıldız ve yıldız adayları ancak tesadüfen önünüze çıkar. Ve tabi ki cesur teknik adamlar ve o teknik adamların arkasında duracak yönetimler. İşin formülü çok netken bu kadar çetrefilli bir işmiş gibi anlatmak da bize mahsus bir durum aslında.

YORUM YAZ