MENÜ

Başkan diyor ki...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu 2 gündür toplantılar yapıyor, ziyaretlere gidiyor, basınla hiç olmadığı kadar vakit geçiriyor. Gündemi yoğun. Transferden tutun da kongreye kadar. Çok konuşmayı sevmeyen Hacıosmanoğlu için bunların hepsi birer açılım. Mesajların bazıları net değil ama tanıyan biri olarak ben, şifreleri çözebiliyorum. Alt alta koyar ve toplarsak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aslında şunları söylüyor...

Yanal meselesi

Ersun hocanın tahtı saha içi sonuçlarından çok saha dışındaki durumlardan sallandı. Oyuncularıyla diyalogları, menacerlerle ilişkileri. Futbol bilgisine asla laf söyletmeyeceğim Yanal’a başkanın tavrı merak konusuydu. Hacıosmanoğlu çok sağlam şekilde güvendiğini gösterdi. İdmana gitti, takıma mesaj verdi. Sonra şehirde yanından hiç ayırmadı, Özyazıcı ziyaretinden Akyazı gezisine kadar beraber dolaştı camiaya mesaj verdi. Yani, ‘Hocam burada’ dedi, konuyu kapattı.

Transfer mevzusu

Belki de ilk kez sakin kaldı, fevri davranmadı. Constant için yakın çevresinden gelen, “Satacaksak da oynatıp satalım, kadro dışı tutmayalım” çıkışını dikkate aldı. Burası önemli. Başkan geçmişteki anlık hatalarının yerine şimdi çok daha dikkatli ve hassas davranıyor. Gidenler ve gelenler mutlaka olacak ama bunlar için bile eski tarzın dışına çıkılacağını gösterdi.

Muhalefete bakış

Başkanın damarı burada başka atıyor. Dayanamadığı ve soğukkanlı kalamadığı bir nokta. Herkesi aynı sepete koyuyor ve yanlış yapıyor. Herkes bu kadar kötü ve bu kadar art niyetli olamaz. Başkan, Divan Başkanı Sürmen’e özetle, “İşim olmaz” dedi. Eski hikayelerin burada büyük rolü var ama yine de hedefe koyacaklarını biraz ayırmalı.

Adaylık hakkında

Hacıosmanoğlu özellikle son 2 ay içinde yeniden başkanlık için çok iştahlandı. Ersun Yanal’a olan güveni, muhalefetin etkisizliği derken, yeni kongrede artık mutlaka aday olacaktır. Bu kadar da değil söylediklerinin satır araları okunursa.. Kentten büyük destek gördüğünü söylüyor ve en çok eleştirildiği noktanın da yönetimsel hatalar olduğunu biliyor. Çok daha güçlü bir yönetimle göreve geleceğini öngörüyorum. Şu an için kendini yarı yolda bırakmayanlar ve çok çok önemli isimler!

Sportif başarı

Trabzonspor için sportif başarının ne olduğu çok tartışılabilir bir durum. Ancak taraftarın beklentisi skordan bağımsız iyi futbol ve savaşan takım. Başkan net bu konuda. Diyor ki: “Gelecek sezon çok daha iyisi olacak.” Bu, daha pahalı, daha yıldızlı bir kadro demek değil. Yıldız aldı, hepsi tutmadı. Para harcadı, geri dönüş olmadı. Yani, “Bizler taraftarız. Bugün başkanız, yarın tribündeyiz. Tribündeyken ne görmek istiyorsak onu alacağız” diyor. Adını çok duymadığımız çok oyuncuya hazır olalım.

Ekonomik durum

Bu noktadaki kozlarını pek oynamadı. Son dönemde özkaynaklardaki iyi tablo ve satılabilir oyuncu durumu Trabzonspor için önemli. Başkanın kritik durumlarda çaldığı kapıları ve ne zahmetle para bulduğunu biliyorum. Kendi karakterini de düşününce zor iş. Son yapılandırma büyük nefes aldırdı ama asıl zafer stadın isim hakkının satışıyla olacaktır. Buradan gelecek para belki kasaya girmeyip banka kredisini ödeyecek ama o bile büyük bir yükten Trabzon’u kurtaracak. Bu bile başlı başına seçim kozu.

YORUM YAZ