MENÜ

Başka türlüsü mümkün değildi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her 2 takım da büyük ölçüde sahaya sürülebilecek en ideal kadroları sürmüştü. Bu durumda maçın kaderini belirleyecek olan şey, hangi tarafın ‘ideal oyunu’ oynayabileceği olmuştu. İşte tam da bu noktada Galatasaray, rakibi Trabzonspor’a oranla açık ara fark yarattı. Öyle dominant bir oyun oynadı ve Bordo-Mavililer’i çaresiz bıraktı ki, Rıza Çalımbay’ın Sosa’lı, Burak’lı, Abdülkadir ve Yusuf’lu kadrosu sadece savunabildi. İlk yarının özeti bundan fazlası değildi. İkinci yarıda Trabzonspor’dan bir silkinme bekliyorduk, oldu da... Ancak bu bir süreklilik arz etmeyince işler tamamen sarpa sardı. Şimdi belki, “Yusuf atsa böyle olmazdı” diyenler de olacaktır ama öyle bir şey mümkün değil. Yusuf onu atsa da Trabzonspor asla oyuna ortak olamadığı için sadece skor bir süreliğine 1-1 devam eder, yine değişirdi. Karadeniz ekibi belki de sezonun en kötü ve mahkum oyunlarından birini oynayarak kaybetti.

Gecenin sorusu

Rıza Çalımbay’ın maçtan önce düşündükleriyle sahada olanlar arasında ne fark vardı, neden hiçbir reaksiyon gösterilemedi. Bunu gerçekten de çok merak ediyorum. Çünkü Galatasaray’ın bu oyunu sürpriz değil.

Maçın starı

Galatasaray taraftarı geceye damgasını vuran en önemli noktalardan biriydi. Sürükledi, oyuna müdahale etti, futbolcularını yüreklendirdi. Saha içindeki oyuncular kadar etkiliydi.

Maçın olayı

Son haftaların değil, sezonun en formda oyuncularından olan, bu maçta da izleyenleri bulunan Okay’ın kaptırdığı bir topun Galatasaray’ın 2. golü olması gerçekten de trajikti.

Kısa mesaj

Trabzonspor camiasının elinde iyi ki kongre mevzusu var da, bu maç çabuk atlatılır!

YORUM YAZ