MENÜ

Artık Moda Fırtına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, doğru transfer politikasının, bir takıma çok kısa sürede nasıl sınıf atlatabileceğinin en son ve net örneğini veriyor ligin ikinci yarısıyla birlikte. Sezon başında fazla romantik bir transfer uygulamasına geçilmesi, ‘ya tutarsa’ türü riski yüksek oyuncuların alınması, Bordo-Mavililer’e tarihinin en kötü sportif günlerini yaşattı. Yönetim ve teknik heyetin Ocak ayında vereceği karar sadece takımın değil, kendilerinin de kaderini belirleyecekti.

Sonuçlar da destekleyince...

Usta ile Yanal, hatada ısrar etmeyip önemli bir refleks göstererek ‘garanti’ isimlere yöneldiler ve takımda performansı yerlerde sürünen oyuncular bile ‘transfer etkisi’ yarattı. Bu sürecin devamında tabelanın da çok çabuk değişmesi elbette önemliydi. Doğru yapılanmaya rağmen eğer sonuçlarla bu durum desteklenmeseydi krizi aşmak, bugünkü havayı yakalamak bu kadar kolay olmayabilirdi. Sonuçta 4 maçlık, Konya ile oynanan kupayı da sayarsak 5 maçlık seri Trabzonspor’a ve kente yepyeni bir soluk getirdi. Bu periyot da, bundan sonra devam etmesi de kesinlikle tesadüf değil.

Bambaşka bir takım

Çünkü artık Trabzonspor’un ezbere sayılabilen bir ilk 11’i var... Çünkü artık Trabzonspor’un birbirini ezberleyen, sistemi çözmüş oyuncuları var... Çünkü artık Ersun Yanal’ın, kulübeye baktığında (oyun nasıl sürüyor olursa olsun) kafası daha da karışmıyor, hamle yapacak oyuncuları var... Çünkü artık kentin istediği, heyecanlı, mücadele eden, savaşan bir takım var... Çünkü artık Trabzonspor ‘basit rakip’ statüsünden çıkalı çok oldu, çünkü artık tedbir alınması gereken birkaç sistemi ve futbolcuları var... Özetle artık Trabzonspor’un Avrupa biletini alma umudu ve gücü var. Bununla beraber asıl hedef olarak belirlenen 2017-2018 sezonu için çok sağlam bir zemin kurulmuş durumda. Bu kez yaz döneminde yapılacak doğru hamlelerle Bordo-Mavililer, taraftarına uzun zamandır yaşatmadığı kadar büyük heyecanlar yaşatabilir.

YORUM YAZ