MENÜ

Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman...

Abone Ol Google News

İkisi de öyle bir zamanda görev aldı ki... Gerçekten de ateşten gömlek sözlerini ete kemiğe büründürdü.

Haberin Devamı

Şu 4 haftalık lig ve performans olmasıydı, işler kötü gitseydi, çoktan tefe konulmuş, tüm emekleri boşa gitmiş olacaktı. Eğer Galatasaray karşılaşması 4-0’lık galibiyetle değil de tersi bir sonuçla bitse, Anthony’den, Ekuban’a kadar tüm transferler sorgulanacak, futbol bilgileri ve hatta Trabzonsporluluklar’ı bile sorgulanacaktı. Ancak... Her şey şu ana kadar verdikleri emeklerin karşılığı olarak, iyi şekilde seyrediyor.

Yine bir ancak daha... Bu demek değil ki, bundan sonra işler kötü giderse üstte saydıklarım olmayacak. Burada yapılması gereken ‘yönetenlerin’ doğru bildiklerinden şaşmaması. 4 haftayla ligin bittiğini sanmaması.

Yönetilmesi zor bir yönetime ve takıma sahip hem Ağaoğlu hem Karaman. Sadece ve sadece başarı, istikrar ve adalet bu zorlukların üstesinden gelinmesini sağlar. Yapılanların boşa gitmemesi adına erken ve işler kötü değil, iyi giderken bir hatırlatma olsun.

İdeal örnek Sosa

Haberin Devamı

Başkan Ağaoğlu konuşmuş kampta ‘sorunlu’ yıldız Sosa ile. Arjantinli parasının çok konuşulmasından şikayetçi olmuş ve eklemiş: Geçen sezon kariyerimin en kötü dönemini yaşadım. Birçok sebepten futbola konsantre olamadım.

Başkan araya girmiş: Paranın konuşulmasını istemiyorsan futbol oyna futbolun konuşulsun. Biz çok zor bir zamanda göreve geldik, hepinize ödemelerinizi zamanında yapmak için büyük çaba harcıyoruz. Kaliteni sahaya yansıttığında kimse paranı konuşmaz! Öyle de oldu.

Sosa’nın durumu benzer mevzulardan rahatsız ya da fazla rahat oyunculara (!) bir örnek aslında. Futbol oynayınca güncel kur üzerinden paraları değil attığı goller ve yaptıkları asistler konuşulur.

Burak’lı süreç

Konu transferse kimse bir tarafın sorunlu ya da sorumlu olduğunu iddia edemez. Burak ile yaz başında Çeşme’de buluşmuş konuşmuştuk. Gazetemizin 1. sayfasındaki başlığımız şuydu: Bir yere gitmiyorum!

Elbette Burak bir cazibe merkezi. Her sezon rakamlarla sabit. Eğer çok ekstra bir sebebiniz yoksa Burak’ı istemeyecek kulüp-hoca yoktur.

Burak’ın Trabzonspor’a olan alakasını bilen biri olarak onun ilk tercihinin hiçbir zaman gitmek olmadığını da biliyorum. Ancak süreç içinde çok şey konuşuldu, ortaya çıkan iddiaların da hiçbiri yalan, asılsız değil. Bunlar futbolda son derece olağan, fakat bizim sayemizde olağanüstü algılanan bir durum.

Ne Burak’a, ne Şenol Güneş’e, ne Ahmet Ağaoğlu’na, ne Fikret Orman’a ne de aracılık üstlenen kişilere kızmanın anlamı yok.

Burak şimdi Trabzonspor’un oyuncusu olarak sahaya çıkacak. En büyük görev de Trabzonspor taraftarına düşecek, golcüsünü sahaya bir an önce döndürmek adına.

Trabzon’a düşen...

Futbol şehri olduğunu kanıtlamak için Trabzonlular’ın önünde şahane bir fırsat var. Bugün yeni statlarında Trabzonspor’dan sonra A Milli Takım’ı ağırlayacaklar.

Ay-Yıldız’a en az Trabzonspor kadar düşkün olan, milliyetçiliği ile tanınan Trabzonlular’ın, bugün stattaki yerlerini almaları gerekiyor. Onların bu tarihiyle milli fırsatı kaçırmayacaklarına aynı zamanda renk ayrımı yapmadan bütün takımın futbolcularına sahip çıkıp, tribünlere çağıracaklarına inanıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ