MENÜ

Ağaoğlu devrimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha önce defalarca duyduğumuz söylemlerden biriydi; “Aslında kulübün limiti aşan harcamalarından yönetimler sorumlu olmalı” Hiç oldu mu, olmadı. Kimse taşın altına elini değil bedenini sokup, “Tamam kardeşim, eğer batağa sürüklersek gereğini yaparız” demedi. Fakat... Trabzonspor bu anlamda Türk futbolunda devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. O adımı da eğer çok büyük bir aksilik olmazsa Ahmet Ağaoğlu ve ekibi atacak.

Her kulübü örnek teşkil edebilir

Normal şartlar altında ‘normal’ sayılabilecek bir hareket ama çok alışık olmadığımız için başkan Ağaoğlu’nun bu adımının detaylarını araştırdım. Gerçekten de entresan ve uygulanması halinde peşinden başka kulüpleri de mecburen sürükleyecek, UEFA yaptırımlarına ihtiyaç bırakmayacak sonuçları olabilir. İşin detaylarına gelelim. Misal, Trabzonspor’un mevcut yönetimi genel kuruldan 100 milyon TL borçlanma yetkisi aldı. İlerleyen süreçte harcamalar için bunu sadece yüzde 10 oranında aşabilecek. Yani 110 milyon TL harcayabilecek. Eğer bu rakam 111 milyon TL olacaksa bunun için mutlaka genel kurul kararı gerekli olacak.

15 gün içinde toplanabiliyor

Bu noktada acil harcamalar, hacizler, krizler elbette devreye girebilir. Başkan o konuda da rahat... Trabzonspor’un genel kurulunun 15 gün içinde toplanabileceğini ve gerekli iznin, yetkinin alınabileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Zaten çok daha acil bir ödeme zorunluluğu söz konusu değil.” Peki, bu yetki alınmaz ve rakamlar onaylanan bütçenin yüzde 10’unu aşarsa...

Genel kurulun yükü artıyor

İşte o zaman devrim gibi karar uygulanacak. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulundaki tüm yöneticiler yapılacak ekstralardan sorumlu tutulacak, kendilerinden tahsil edilecek. Elbette hiç kolay bir uygulama değil. Bizim yasalarımızda olduğu gibi kulüp işlerinde de hep açık bulunabilecek noktalar var. Kaç yönetici buna yanaşacak ve Ahmet Ağaoğlu’na destek verecek, genel kurul Trabzonspor’un ihtiyaçlarını ne denli anlayacak ve ne denli objektif karar verecek bunlar tartışma konusu.

Önemli olan isim mi kulüp mü?

Çünkü tüm Trabzonsporlular’ın bileceği üzere önemli olan malesef ki Trabzonspor değil, başkanın kim olduğu! Yine de Başkan Ahmet Ağaoğlu’nu bu krizli döneme yakışır, cesur kararından dolayı mutlaka kutlamak gerekiyor. En azından o bir yol açacak, arkasından yürüyen ve öznesi Trabzonspor olan isimleri de toplum görecek. Diğerleri için ise her zaman ekonomik değil ama duygusal bir hesap dönemi olacak.

YORUM YAZ