MENÜ

3 puan Yanal'ın ellerinde...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, kendisinden çok daha hazır bir rakibe karşı mücadele edecek. Ancak Bordo-Mavililer, milli arada mini bir kamp yaptı, ilk 2 haftaya oranla daha hazır. Şimdilik doğaçlama oynayıp, ‘hocasının takımı’ olmasa da Yanal’ın Akçay’a karşı hamleleri maçta belirleyici olur.

Bir kere peşin peşin söylemek lazım ki, Osmanlıspor, sadece Trabzonspor’a değil, ligdeki birçok takıma oranla çok daha hazır, birbirini ezberlemiş, parçalarla oluşan-oluşturulan değil, sistemin parçası olan futbolculardan kurulu bir ekip. Ersun Yanal’ın ilk sıkıntısı bu noktada olacak. Ezberi olan bir rakibe karşı, henüz ezber çalıştıran ve şimdilik doğaçlama oynayan bir futbolcu topluluğu var. Yine üstelik Osmanlıspor bu sezon 8, Trabzonspor ise sadece 2 resmi maç oynadı. Bu da karşılaşma temposu anlamında Başkent temsilcisinin bir başka kağıt üzerindeki avantajı.

Henüz Yanal’ın takımı değil

Zira Bordo-Mavililer de hazırlık sürecinde çok maç yaptı ama rakiplerin kalibresini dikkate alacak olursak, Trabzonspor için tempolu bir idmanların ötesine geçecek bir durum sayılmazdı. Osmanlı’nın en hazır ekiplerden biri olduğu gerçeğini söylerken, Fırtına’nın da milli aradan en çok faydalanan takım olduğunu vurgulamak lazım. Zira, Okay, Onur, Bero ve Durica gibi ilk 11’i direkt etkileyecek oyuncular dışında tam kadro çalışma fırsatı buldular. Bu yeni transferlerin sezon başı kampına geç katılımını düşünürsek gerçekten de süreç mini bir kamp etkisi yarattı. Ersun hocanın sistemi de gelişme aşamasında. Net çizgileri yok, esneyebilen, oyun içinde, skora ve rakibe göre değişkenlik gösterebilen bir yapısı var. ‘Yanal’ın takımı’ demek için çizilecek keskin çizgilerin 6-7. haftadan sonra belirgileşeceğine kuşku yok.

Seyircisiz ‘iç saha’ olmaz

Normal şartlar altında yeni stadına geçmiş ve taraftar desteğine sahip bir Trabzonspor’dan bahsediyor olsaydık, Bordo-Mavililer’in oyuna yüzde 60’a 40, bilemediniz, 55’e 45 bir üstünlük ile başlayacağını öngörebilirdik.

Castillo-Suk faktörü...

Fakat ortada en azından şimdilik böyle bir iç saha avantajından bahsetmek mümken değil. Yani dengeyi sahadaki futbolcuların günlük performansı ve hamleyi seven 2 teknik adamın adımları belirleyecek. Ersun Yanal’ın savunmada Durica, orta sahada Okay, hücum hattında ise Castillo ve Jun Suk’a kilit görevler verdiğini biliyoruz. Onların yapacağı-yapamayacağı her şey taraf yüzdesini değiştirir. Yanal’ın geride kalan

2 haftaya oranla en büyük artısı ise kesinlikle kulübe gücünün, uyum sürecinin aşılması ve son form durumları sebebiyle artık daha etkili olması. Bir anlamda sahaya süreceği ilk 11 ile yine az önce bahsettiğim gibi Mustafa Akçay’ın hamlelerine karşılık ya da önce yapacağı ataklar Trabzonspor’un belirleyicilerinden olacak.

YORUM YAZ