MENÜ

2010-11 ve ötesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’u 2010-11 süreci aslında sanılandan çok etkiledi. Kupa meselesinin yanında camia psikolojisi özellikle büyük hasar aldı. Kentin taraftarların ve parasal psikoloji hala tam olarak düzelmedi. Bunların dünle değil ama yarınlarla çok ilgisi var.

Çünkü Trabzonspor’un Sivas önünde alacağı hiçbir sonuç yarınları etkilemez. Fakat artık o malum sezondan kafasını kaldıramamış bir Trabzonspor için futbol her geçen gün geriye gider. Tamamı ayrı bir yazı konusu zaten.

Elbette sahaya, futbola dönmek mümkün. Bunun için gereken her türlü potansiyel var. Ancak enerjiyi doğru yerde kullanmak gerekiyor.

Sportif açıdan kağıt üzerindeki durum sahaya yansımadı. Tercihlerdeki hayal kırıklığını yönetenler de kabul etti. O zaman hatalardan ders alındığını düşünerek saha dışındaki durumu da iyileştirmesi gerekir yönetenlerin.

Sadece hayal kırıklığı olmadı. Camia içinde de herkes birbirini kırdı. Kol kırıldı yen içinde kalmadı. Konu Trabzonspor ise zaten yüzde yüz uyum ve tek ses imkansız ama enerji daha işlenmeden, uzun sokağı aşamadan tükeniyor.
Trabzonspor, başarısız sezon geçirdi ama gelecek sezon sadece sportif açıdan puan hesabı anlamında bir dönem olmayacak. Kentin futbola dönmesi şart. En büyük kazanım ya da aksi halde geri dönüşü imkansız bir nokta varsa budur. Biraz daha tahammüllü biraz daha iş odaklı ve önyargısız olmak şart.

Yoksa bu takım Sivas’la daha 100 kere oynar, skoru kimse hatırlamaz ama tarih bambaşka şeyleri not düşer. Bizden hatırlatması.

YORUM YAZ