MENÜ

Schuster doğruyu buldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş derbiyi ancak böyle kazanabilirdi. Önceki maçlarda ofansif oynayıp defansta inanılmaz açıklar veren Kartal’da Alman hoca dün sistemi değiştirdi, geri çekilen Siyah-Beyazlılar işi bitirdi.

Alman teknik direktör Bernd Schuster’den derbide enteresan bir oyun sistemi. Daha önceki maçlarda ofansif oynayan, rakibine inanılmaz pozisyonlar veren Başiktaş biraz daha arkada kalıp takım savunmasını iyi yapınca bana göre çok da iyi oynamadığı bir mücadeleden glibiyetle ayrıldı. Bunun sonucunda Galatasaray’ı tamamen ligin dışına iterken Beşiktaş ön tarafa tutunmaya devam etti.

Demek ki oluyormuş Schuster efendi! Takımı biraz daha arkada tutarak Türkiye Ligi’nde maç kazanmak zor değilmiş. Geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarla Schuster, “Türiye’de 1960’ların futbolu oynanıyor” demişti. Peki dün akşam Beşiktaş ne oynadı? 90 dakikanın tamamında oyunu kendi alanında kabul eden Beşiktaş kontradan yakaladığı pozisyonlarla gol bulmaya çalıştı. Peki ne oldu Beşiktaş’ın ofansif anlayışına? Demek ki bazen maç kazanmak için saha içinde bazı şeyleri feda etmek lazımmış. Bir büyük takım gol yemediği zaman kazanma ihtimali çok yüksek. Schuster bunu anlamamıştı, dün nihayet anladı. Defans çok iyi oynadı, Guti takımı çok iyi yönlendirdi.

Ama oyunun genelinde kontratak bir futbol izledik Beşiktaş’tan. Beşiktaş bu maçı ancak böyle oynarsa kazanabilirdi ve kazandı. İnşallah Schuster bundan sonrası için doğruyu bulmuştur.

Beşiktaş bundan sonra bu sistemle devam ederse maç kazanması zor olmaz. Beşiktaş’ta kim eksik olursa olsun, burası büyük camiadır. Buradaki futbolcular her maçı kazanmak için sahaya çıkmaktadır. Önemli olan isimler değil, sistemdir. Beşiktaşlı oyuncuları tebrik etmek lazım.

Aslan’ın işi zor!

Galatasaray’a gelince; 60 dakika boyunca Beşiktaş’a göre daha iyi oynadılar, futbolun gereklerini yerine getirmeye çalıştılar. Ama şunu söylemek lazım, Ali Turan gibi tecrübeli bir defans oyuncusunun böyle basit bir penaltı yaptırması en büyük handikabıydı. Galatasaray’ın oyunu çevirecek
bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu düşünmüyorum. Bana göre futbolcu kalitesi yüksek olmayan bir takım Galatasaray. Bakalım takım bu kaos ortamından nasıl sıyrılacak, çok merak ediyorum. Hagi’nin işi hiç kolay değil. Kimi gönderecek, kimler kalacak, gerçekten işi zor.

Galatasaray genelde belli kriterde oyunculardan kurulu. Bu oyunculara camianın şampiyonluklara oynadığının hatırlatılması lazım. Bir çok oyuncu hala Anadolu takımında oynadığını sanıyor. Ama bu takımdan çok oyuncunun gitmesi lazım. Yönetimin ve Hagi’nin işleri çok zor. Eğer hamle yapmadan devam ederlerse önümüzdeki sezonu da kaybedecekler.

YORUM YAZ