MENÜ

Hüsran

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın ligin en çok gol yiyen takımı Kasımpaşa’yı rahat geçmesi beklenirken gece kötü bitti. Kartal’ın ligdeki şansı minimuma indi.

Haberin Devamı

Gece hüsranla bitti. Rahat kazanacağını beklediğimiz Beşiktaş ligin en çok gol yiyen takımı Kasımpaşa karşısında pozisyon bulmakta bile zorlandı. Oyunun büyük bir bölümünde üstün oynamasını beklediğimiz Beşiktaş maalesef bu beklentiye cevap veremedi. Özellikle ofansif bölgede oynayan Nihat, Holosko ve Bobo Kasımpaşa karşısında pozisyon bulmakta zorlandılar. Ben Beşiktaş’ın ne oynadığını tam olarak anlayamadım. 70 metrelik bir alanda birbirinden çok uzak olan oyuncular, kesinlikle yardımlaşmanın çok az olduğu ve kazanmak adına neredeyse 90 dakika hiçbir şey yapamayan bir Beşiktaş vardı sahada.

Guti’ye yakışmadı
Bir de çıkan kadro var tabii sahaya. Özellikle İsmal Köybaşı ve Erhan’ın hücuma çok az destek vermeleri, orta sahada oynayan Aurelio ve Ernst’in her aldıkları topu geriye oynamaları tribündekileri çıldırtırken, izleyenleri de kahretti. Orta sahası ve ofansif hattıyla üretken olamayan Beşiktaş takımı rakibine de pozisyon verirken zaman ilerledikçe Beşiktaşlı oyuncular kendilerine güvenlerini de kaybetmeye başladılar. Bunun neticesinde Ersen Martin’in golü geldi. Bu golden sonra artık Beşiktaş’ın maçı çevirmesi zor diye düşünülürken arka arkaya gelen pozisyonlar ve İsmail’in golü Beşiktaş’ı ümitlendirdi. Ama son dakikada Guti’nin atamadığı penaltı, o kötü vuruş, yıllarca Real Madrid’de oynayan bir futbolcuya yakışmadı. Gerçekten çok kötü bir vuruş yaptı. Tabii bu sonuçtan sonra Beşiktaş Teknik Direktörü’nün şapkasını önüne koyup çok düşünmesi gerekecek. Büyük ümitler bağladığı oyuncularının gereken performansı gösterememesi Beşiktaş’ın kazanamamasındaki en büyük etkendi.

Haberin Devamı

Schuster anlayamadı
Nihat ve Holosko için de ayrıca bir parantez açmak lazım. İkisi de Beşiktaş’ta oynayacak futbolcular değil. Ama bunu bir tek Schuster anlayamadı. Bir de defans dörtlüsünü ele aldığımız zaman bu bölgenin gol yemeden maç tamamlaması biraz zor. Agresif oynayan iki stoper ama hataya çok müsaitler.

Bu sonuçtan sonra artık Beşiktaş ligdeki şansını minimuma düşürdü. Bundan sonrası için Schuster nasıl bir yol izleyecek çok merak ediyorum. Devamlı rotasyon, bölgeleri değişen ve beklentiye cevap veremeyen oyuncular Beşiktaş’ı bu duruma itti. Hep Guti ve Quaresma ikilisi bekleniyordu ama bu ikili de dertlere çare olamadı.

YORUM YAZ