MENÜ

Galatasaray'ın hayali yıldızları...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tansiyon çok yüksekti, Galatasaray açısından çok daha önemliydi. Mutlaka kazanılmalıydı, gel gör ki Galatasaraylılar olayın farkında değil! Belki de şampiyonluğu kaybettiklerinin farkında değiller. Suçu direkt oyunculara yüklemek doğru değil ama Emre belki de şampiyonluğa maloldu. Emre ve Neill’in böylesi kötü zeminde, bu kadar topla oynama sevdasına anlam veremedim. Bu tür zeminlerde savunmacıların kesinlike yan pas yapmaması, çalım atmaması, antrenörler tarafından söylenir. En azından ben öyle biliyorum! Bir başka nokta... Oyuncu kalitesi zayıf olduğu zaman maç kazanmak zorlaşır. Bu tür maçlarda geri düştükten sonra oyunu çevirebilmek için dik duran, sorumluluk alan oyuncular lazım. 90 dakika görebilmek için baktım ama Galatasaray’da böyle birini göremedim.

Keita ve Elano gerçeği!
Peki bir soru... Keita neden Avrupa’da üst düzey bir oyuncu olamıyor? İşte bu tür maçlarda oyuna ağırlığını koyamadığı için. Galatasaray’ın ne oynamak istediğini ne yapmak istediğini de anlayamadım. Oyun, Keita’yla beraber Jo ve Santos’un üzerine kurulmuş ama Elano ve Keita’yı ara ki bulasın. Tek sevindirici taraf Dos Santos’un en iyi maçını oynaması. Galatasaray, çok şey kaybetti, şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Galatasaray savunmasını da irdelemek lazım. Caner savunmacı değil. Emre güven vermiyor. Sabri, Servet, Gökhan, Hakan’dan kurulu milli savunmayı dağılmış görüyorum. Mustafa ve Barış da sadece oynamak için sahadalar. Dos Santos ve Leo Franco’dan başka övülecek oyuncu yok. Savunma neden bu kadar arkada! Bu oyunla Galatasaray’ı iyi günler beklemiyor. Tabii büyük şaşaalarla getirilen Rijkaard da herhalde yönetim tarafından sorgulanacaktır.

Ligin kalitesi ortada
Trabzonspor için çok önemli bir maç değildi ama net fırsatlar harcadılar. İnanılmaz pozisyonlar buldular ama yine de sıkıntılılar. Maçın geneli ligin kalitesizliğini de ortaya çıkardı. Büyük takımlar gidiyor, Anadolu’da maç kaybediyor. Yıldız dediğimiz oyuncuları sahada ara ki bulasın. Yıldız demişken, Elano’yla bitirelim. Geldiği günden beri hiçbir şey vermiyor. Takıma hiçbir katkısı yok. Bu kadar maliyetle bu kadar üretimsizlik... Elano, Keita ve Emre Güngör’le birlikte takımın en kötü üç oyuncusundan biriydi.

YORUM YAZ