MENÜ

Fenerbahçe'ye yakışmayan futbolcular var!

Abone Ol Google News

Bir 90 dakikanın bu kadar zulüm olacağı hiç aklıma gelmemişti. O kadar zevksiz ve heyecansız bir maçtı ki, sonuna kadar izleyeyim mi, izlemeyeyim mi diye çok düşündüm. Bu kadar şahsiyetsiz, nerede oynadığını bilmeyen futbolcu topluluğu görmedim. Stattaki ve televizyonları başındaki Fenerbahçeliler, takımlarının kazanabileceğini hiç düşündü mü acaba? Çünkü sahada ne yaptığını bilmeyen ve sistemsiz bir takım vardı. Sanki şampiyonluk hedefi olmayan, orta sıralar için mücadele eden bir takım gibiydi Fenerbahçe.

Haberin Devamı

“Nasılsa sözleşmelerimizi yapmışız, paramızı alıyoruz. Olursa olur, olmazsa olmaz” havasında oynuyorlar. Kazanıp kaybetmek çok önemli değil onlara göre.

‘Emre, Lugano, Gökhan Gönül o kadar’
“Günün gerektirdiği işimizi yapıyoruz” havasındaki Santos, Baroni, Vederson, Mehmet Topuz gibi futbolcular hiç yakışmıyor Fenerbahçe’ye. Emre, Lugano, Gökhan Gönül haricindeki diğer isimlerin düşünmesi gereken şeyler var. Herhalde yönetim ve Daum da gerekli hamleleri yapacaktır. Sahada hiçbir bölgede çoğalamayan, rakibe üstünlüğünü hissettiremeyen bir takım ne yapabilir ki? Gökhan Ünal ileride tek başına. Yardımlaşma, kanat varyasyonları yok.

Haberin Devamı

‘Amaçsız bir takım nasıl seyredilir’
Aslında futbol adına söylenecek hiçbir şey yok. Bu kadar amaçsız oynayan bir takım nasıl seyredilir? İnanılır gibi değil. Bu takım nasıl şampiyon olacak? Yüksek meblağlara imza atmış ama futbol kaliteleri bu takımda oynayacak düzeyde olmayan, formaya yakışmayan isimler var. Fenerbahçe’nin bu oyuncularla şampiyon olması veya Avrupa’da başarı sağlaması mümkün değil. Herkes Alex’in olmamasından bahsedecektir. Ancak bu mantalitedeki futbolcularla bırakın Alex’i, Ronaldo, Kaka oynasa birşey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü Sarı-Lacivertliler’in kafaları başka yerdeydi. Birbirlerine yardım etmeyen, alan daraltmayan, birlikte öne çıkıp, geriye gelmeyen, birlik olmayan futbolculardan kurulu bir ekibin, kazanması mümkün değildir. Gençlerbirliği’ne gelince: günün gerektirdiği futbolu oynayan, defansını kalabalık tutup, kontrataktan sonuç arayan bir takım. Bunu da iyi yaptılar ve 1 puanı çok zorlanmadan ve riske girmeden aldılar. Şu aşamada 1 puan, onlar için çok önemli.

‘Onları izlerken üzüldüm’
Gecenin özeti, teknik ekip ve futbolcular olarak birlik-beraberlik içinde olmayan, şahsiyetlerini ve becerilerini (o da yok ya) yansıtamayan Fenerbahçe’yi seyrederken üzüldüm. Aslında Fenerbahçe’nin böyle olacağı haftalar öncesinden belliydi. Her hafta, hiçbir şey olmamış gibi oynuyorlar. Bu sonucun alınacağı daha geçen haftadan belliydi. Çünkü kazandığı maçlarda da iyi oynamadı. Daha da söylenecek birşey yok bu takım için.

Geçmiş olsun!

YORUM YAZ