MENÜ

Fenerbahçe'nin zirve yürüyüşü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe zayıf rakibi karşısında Alex gibi bir virtüözünün büyük katkılarıyla çok da zorlanmadan kolay bir maç kazandı. Bucaspor ligin zayıf takımlarından bir tanesi. Bu kadrosuyla ligde kalma ihtimali biraz zor görünüyor. Devre arasında iyi transferler yapmazlarsa...

Fenerbahçe pazartesi akşamı oyuna çok iyi başladı. Önde basan, rakibe topla oynama imkanı vermeyen Fenerbahçe, Alex’in ayağından çok erken bir gol bulunca Sarı-Lacivertiler adına kolay bir gece yaşandı.

Ciddiyetten uzak futbolcular

Skor avantajı rahat bir maç oldu gibi görünse de oyun içinde özellikle defansta yaptığı hatalarla rakibe 4-5 gol fırsatı ikram eden Fenerbahçe arka bölgede fazla güven vermedi. Oyuncuların çok daha sorumluluk sahibi olması ve rakibin zayıf olduğunu düşünmeden aynı ciddiyet içinde 90 dakikayı bitirmesi lazım. Fenerbahçe’de Cristian ve Santos gibi oyuncular bu ciddiyetten uzaklar. Ama işin bilincinde olanlar da var. Alex, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Gökay gibi oyuncular işin farkındalar ve bu maçtan alınacak üç puanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeler.

Gökay umut verdi

Özellikle genç oyuncu Gökay’ın topa sahip olması ve çok basit oynaması gelecekte çok önemli işler yapacağının habercisiydi. Böyle gençleri kaybetmemek lazım. Bence çok önemli bir yetenek.

Stoch’un oyunda kaldığı süre içinde onun olduğu sol kanat çok etkili işledi. Slovak oyuncu bu kanadı çok iyi kullandı. Ters tarafta Mehmet Topuz aynı özellikte değildi. Oradan da Gökhan Gönül çok bindirme yaptı. Gökhan bu alanı iyi kullanınca Fenerbahçe keyfine doyum olmaz bir futbol sergiledi. Ama 3-0’dan sonra durdu ve rakibine çok pozisyon vermeye başladı. Bu da en büyük zaafıydı.

Yobo’nun oyuna girişleri ve yerinde yaptığı hamleler ne kadar olumluysa yanında oynayan Bekir’in ona uyamaması bir o kadar kötüydü. Özellikle Santos ve Bekir Fenerbahçe savunmasında çok aksayan iki oyuncu olarak dikkat çekti.

Yarışın içinde kaldı

Fenerbahçe’nin güçlü takımlarla neden baş edemediği pazartesi akşamı net biçimde ortaya çıktı. Fenerbahçeli oyuncular mücadele açısından oyundan çok çabuk düşüyor ve kontrol rakibe geçiyor.

Fenerbahçe’nin bu sezon yaşayacağı en büyük sorun bu olacak gibi gözüküyor. Ama neticede ihtiyacı olan üç puanı alan Fenerbahçe şampiyonluk yarışında olduğunu gösterdi ve bu farklı galibiyetle zirve yarışının içinde kaldı. Ligin devamında Aykut Kocaman’ın mutlaka daha fazla katkı yapması lazım, yoksa bu takımın işi zor.

YORUM YAZ