MENÜ

Fenerbahçe ışık saçmıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı olmasına rağmen adeta moral müsabakası şeklinde geçen bir karşılaşmaydı. Oyunun geneline baktığımızda sıkıntılı bir kadro yapısına sahip olan Manisaspor, özellikle inanılmaz kaleci ve defans hatalarıyla dün gece Fenerbahçe’ye teslim oldu. Bitiş düdüğü çaldığında Sarı-Lacivertliler’in Manisaspor karşısında çok da rahat bir şekilde kazandığı, yeterli derecede pozisyon zenginliğine ulaşabildiği bir maç çıkardığı söylenemez. Ancak Manisasporlu futbolcular öyle hatalar yaptı ki, Fenerbahçe, antrenman havasında geçen karşılaşmanın sonunda, ikinci maç için büyük avantaj sağladı.

Son iki maçında elde ettiği galibiyetlere rağmen Fenerbahçe’nin pek de ışık saçtığı söylenemez. Sarı-Lacivertli ekip, dün akşam kolay kazandığı Manisaspor karşısında da futbolun gereklerini tam olarak yerine getiremedi. Defansif açıdan Lugano ve Bilica iyiydi ancak kanatlarda Mehmet Topuz ile Özer Hurmacı tatmin edici bir oyun sergileyemeyerek takımlarına yeterli derecede katkıda bulunamadılar. Güiza ise kaleci ve defansın ortak hatasını değerlendirerek attığı gole rağmen yine ileri uçta çok yalnız kaldı.

Kaptan Alex geri dönüyor
Fenerbahçe’de Alex’in yavaş yavaş geri dönmesi takım adına büyük bir gelişme. Çünkü Alex, zeki bir oyuncu. Özellikle top kendisinde olduğu zaman arkasında ve kenarda oynayan takım arkadaşlarına maç içerisinde çok yardımcı olan bir isim.

Sonuçta kupa yarı final mücadelesi oynadı dün akşam Fenerbahçe. Bu sezon lig şampiyonluğunun kaçması durumunda kazanılacak bir Türkiye Kupası, Sarı-Lacivertliler için iyi bir imaj olabilir. Fenerbahçe’nin, Süper Lig’de de bu şekilde oynamaya devam ederse şampiyonluk adına şansının olmadığını da söyleyebiliriz.

Manisaspor’un ise kupayı çok fazla umursadığını zannetmiyorum. Çünkü Siyah-Beyazlılar, şu anki konumları nedeniyle ligde kalma mücadelesi veriyorlar ve bu hafta önlerinde zorlu bir Antalya mücadelesi var. Kupada çok zarar görmeden lige ağırlık vermek isteyeceklerdir. Dün akşam Fenerbahçe karşısında iyi niyetle mücadele ettiler. Ancak yaptıkları çok basit hatalar maçın Fenerbahçe lehine sonuçlanmasına büyük etki etti. Bu maçlarda zor da olsa bir telafi şansları var. Ancak Manisaspor aynı hataları ligde de tekrarlarsa, sezon sonunda istemediği bir noktada olabilir. Defans hattında daha dikkatli olmaları gerekir.

YORUM YAZ