MENÜ

Bu yol şampiyonluk yolu...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’tan müthiş bir zafer... Maça kabusla başlayan Siyah-Beyazlılar, gecenin sonunda zaferle ayrıldı. Gerçekten böyle maçları çevirmek çok zordur. Hele ki karşınızdaki takım Eskişehirspor gibi diri ve formda bir ekipse... Ama Beşiktaşlı futbolcular oyunun hiçbir dakikasında rakibe teslim olmadılar. Bunun karşılığını da 90 dakika sonunda kazandıkları 3 puanla aldılar. Tabii bunda Eskişehir’in de katkısı oldu.

Koray o golü atsa...
İnönü gibi bir deplasmanda 2-0’ı yakalayan takımın, skoru bulduktan sonra daha kontrollü oynaması gerekirken, anlayamadığım bir şekilde çok geniş alanlar bıraktılar. Beşiktaş gibi bir rakibe karşı bu kadar geniş alan bırakırsanız, kalenizde 3 gol görürsünüz. Üstelik Siyah-Beyazlılar 3 gol atmasına rağmen, daha fazlasını da kaçırdı. Maçın kırılma noktası skor 2-0 iken Koray’ın kaçırdığı goldü. Koray, Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri havalandırsa, gece Beşiktaş için çok daha sıkıntılı geçerdi. Siyah-Beyazlı takımda geçen haftaki sıkıntılar dün de kendini gösterdi. Sivok-Ferrari ikilisi inanılmaz kötü oynadılar, stopere yakışmayacak hatalar yaptılar. Agresif oynamaları gerekirken ikili mücadelelerde zayıf kaldılar. Defansın göbeğinde görev yapan oyuncular daima sert, agresif ve çabuk olmalı, ancak Sivok ile Ferrari oldukça zayıf kaldı.

Çabuk toparlandılar
Eskişehirspor takımı çabuk pas yaptığı zaman Beşiktaş’ı büyük sıkıntıya soktu. 2-0’dan sonra kısa süre de olsa Siyah-Beyazlılar bocaladı, ancak daha sonra toparlandılar. Oyunun geneline baktığımızda sağ tarafı kullanamayan bir Beşiktaş takımı vardı sahada. Tello’yu etkili bulmadım, biraz zayıf kaldı. Bobo çok iyi oynadı, Holosko da ona katılınca Kara Kartallar üst üste pozisyonlar yakaladı, sonucunda da goller geldi.

Nihat ile başlamak hata
2-0’dan, 3-2 biten bir maçın ardından hocayı eleştirmek doğru gibi gözükmese de, Holosko varken formsuz Nihat ile maça başlamak çok ciddi bir hata. Yine de bu yanlışından erken döndü Mustafa hoca. Nihat’a gelirsek; her duran topta, meşin yuvarlağın başına geçmek istemesini anlayamadım. Acaba futbol hayatı boyunca frikikten kaç golü var? Rıza Çalımbay gibi bir teknik direktörün ise oyuna müdahale etmesi gerekirdi. Eskişehir 2-0’ı bulduktan sonra çok açık oynadı. Sonuçta Beşiktaş ile boy ölçüşecek kadroya sahip değiller. Takımı daha arkada oynatması gerekirdi. Sonuç olarak Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok önemli bir zafer kazandı. Bu galibiyet Siyah-Beyazlı takımı potada tuttu ve sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını gösterdi.

YORUM YAZ