MENÜ

Bu futbolla zor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu futbolla zor!

Beşiktaş’ta değişen fazla bir şey yok. Santrforsuz başladıkları, zor geçen bir 90 dakikada Gençlerbirliği’ni mağlup etmeyi başardılar. Beşiktaş halen oyun olarak ortaya bir şey koyamıyor. Evet sonucu almayı bildi, 3 puanı zor da olsa hanesine yazdırdı ancak zirve hedefleyen bir takım kimliğini sergileyemedi. Hakemin zor şartlarda verdiği penaltı kararı galibiyeti hazırlayan faktördü. O kararı vermek çok zordu.

Quaresma tamam da...

Beşiktaş halen Quaresma odaklı bir oyun peşinde. Portekizli’ye destek verip, ona yardımcı olması gereken oyuncular performanslarını yükseltemeyince bütün yük onun omuzlarına biniyor. Quaresma bire bir kaldığı pozisyonlarda rakibini çok kolay ekarte edip, pozisyon alternatifleri yaratıyor ancak aradığı desteği bulamıyor. Quaresma’nın verimli performansına rağmen, Kartal’ın tek kanadı işledi. Ters taraftaki Holosko’nun çok fazla pozisyon üretemediğini gözledik. Tek taraflı bir oyun da Beşiktaş’ın maçın son anlarına kadar skoru artırmasını güçleştirdi.

Orta sahada çok üstünler

Holosko’nun yanı sıra Tabata’nın kötü performansı da gözardı edilmemeli. Tabata’da ısrar edilmesini anlamış değilim. Vasatın üzerine bile çıkamıyor ama Schuster hep onunla başlıyor. Genel performansı çok düşük. Takıma hiçbir katkı yapmıyor. Düşünüyorum, taşınıyorum ama Schuster’in bu ısrarını bir türlü anlayamıyorum.

Diğer bölgelere nazaran orta sahanın göbeğinin daha iyi işlediğini söyleyebiliriz. Belli bir istikrarı olan Ernst’in yanı sıra Aurelio ve sonradan giren Necip, orta sahada Gençlerbirliği’ne karşı büyük üstünlük kurdu. Bu durum da Gençlerbirliği’ni uzaktan şutlarla gol aramaya zorladı. Başkentliler’in şut denemelerinde de -hakkını vermek lazım- Rüştü çok başarılıydı. Gençlerbirliği zaten Beşiktaş’a rakip olabilecek kalitede bir kadroya sahip değil. Alternatif hücum planları da olmayınca skor bulamadılar.

Futbolunu geliştirmeli, yoksa...

Altını tekrar çiziyorum. Bu üç puan Beşiktaş’a moral verdi ancak oyun anlamında ortaya konan bir şey yok. Basit pas hataları, orta alanda kaptırılan toplar dün gece de Beşiktaş’ın zayıf yönleriydi.

Beşiktaş bu çizgide gittiği sürece işi hayli zor. Ligin zirvesiyle arasındaki fark ciddi boyutta. Beşiktaş’ın bir an önce futbolunu geliştirmesi, zirve mücadelesi yapabilecek düzeye çekmesi lazım.

Aksi takdirde bu sene işi zor!..

YORUM YAZ