MENÜ

Yankaya'dan iyi yönetim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın daha 2. dakikasında Holosko’nun topu sol kolunun üstüyle bilerek önüne alması sonrasında hakem Özgür Yankaya’nın verdiği serbest vuruş kararı doğruydu, ancak Holosko sarı kart da görmeliydi. 3’te köşe vuruşundan gelen topu Kasımpaşa ceza alanından uzaklaştırmak isteyen Murat Erdoğan’dan seken top koluna çarptı, devam kararı doğruydu. 5. dakikada Yusuf ile 19’da Bobo’nun, Holosko’ya verdiği gollük ara paslarda yardımcının kararı yerindeydi. Holosko iki pozisyonda da ofsaytta değildi. 40’da Fabian Ernst orta alanda Gökhan Güleç’i arkadan tutarak pozisyonunu bozdu. Serbest vuruş veren Yankaya bu pozisyonda da Ernst’e göstermesi gereken sarı kartı vermedi.

59’da kritik bir pozisyon yaşandı. Kasımpaşa’nın kullandığı serbest vuruşta Koray’ın kafayla gelen vuruşunu, Rüştü, topun tamamı kale çizgisini geçmeden kurtarmayı başardı. 74. dakikada Tabata’nın ara pasında Tello’nun attığı golde de yanlış bir karar yoktu. 76’da Tello’nun kullandığı serbest vuruşta Ferrari ofsaytta ancak topa kafayla vuruş yapan Bobo, Kasımpaşalı oyuncu ile aynı hizada, dolayısıyla devam ve gol kararı doğru. Pozisyon ofsayt değildi.

Maçın hakemi ilk yarıyı hem stattaki skorbord hem de yayıncı kuruluşun ekrandaki saatine göre 20 saniye erken bitirdi. Ancak ufak tefek duraklamaları da katarsak, maç en az 1.5 dakika daha fazla sürmeliydi. Karşılaşmaya baktığımızda birçok pozisyon yaşandı. Hakemin genel performansı başarılıydı diyebiliriz. Atlamış olduğu net iki sarı kartı göstermemesini de az maç yönetmesinin ve bundan önce yönettiği Trabzonspor-İstanbul Belediye arasında oynanan kupa maçında 17 tane sarı kart göstermiş olmasının etkisi olsa gerek...

YORUM YAZ