MENÜ

Tolga Özkalfa'nın hataları can yaktı

Abone Ol Google News

Manisaspor, ilk yarıda Fenerbahçe’ye boş alan bırakmadan hızlı kontrataklarla çıkarak rakibine tehlikeli anlar yaşattı. Fenerbahçe’nin bu devrede kenarları etkili olarak kullanamamasına yıldızların etkisiz oyunları eklenince ilk yarı Manisa’nın istediği gibi geçti.

Haberin Devamı

Acemi bir görüntü çizdi
Tolga Özkalfa, bu devrede tam bir acemi hakem profili çizdi. Heyacanlı ve tedirgin görüntüsü, gerek disiplin uygulamalarında, gerekse faullerde bir hayli hata yapmasına neden oldu. 4. dakikada Kazım’ın ceza alanı içinde çok açık biçimde rakibine yaptığı taban hareketine endirekt serbest vuruş vermedi. Hem de pozisyona çok yakın olmasına ve cepheden görmesine rağmen. Bundan daha yumuşağını bir dakika sonra Fenerbahçe lehine verdi. Bu pozisyonda çift vuruş verdiği için, Alex’in vuruşunda topun hiç kimseye temas etmeden ağlarla buluşmasına iptal kararı doğruydu.

Simpson’u oyundan atabilirdi
Manisasporlu Simpson’ın yaralayıcı bir düşünceyle Santos’a yaptığı faule kırmızı kartını kullansa, kimseden tık çıkmazdı. Eren’in Kazım’a yaptığı bir harekete de eliyle ‘3. kez’ işareti yapıp sarı kart göstermesi gereksizdi. Keyif vermeyen futbola hakem de ayak uydurmuş oldu.

Haberin Devamı

Manisa’nın penaltısı verilmedi
İkinci devrede de Tolga Özkalfa, oyuna damgasını vurdu. Simspon’u kendisine hiç temas yokken kendisini yere atmasına sarı gösterip, ikinci sarıdan oyundan atmalıydı. Bunu gösteremeyince de ardından Lugano’nun sarı kartını veremedi. 59. dakikada Bekir’in Ergin’e yaptığı hareket ise yüzde yüz penaltıyı gerektiriyordu. Emre’nin rakibine yaptığı hareket sonrası önce sarı, ardından kırmızı kart görüp oyun dışı kalmasının ardından Özkalfa’yı itmesi, yakışmadı. Yardımcı hakem Ekrem Kan’ın, Güiza’nın attığı golde devam kararı yerindeydi. Yardımcı hakem Arkın Akgöl’ün 85. dakikada sayılmayan Manisa golündeki ofsayt kararı çok kritikti. Fenerbahçe’nin ikinci golünde Alex topa hamle yapıp kafayı vururken, Semih oyuna müdahale etmediği ve pasif durumda olduğu için oyunun devam ettirilmesi doğruydu. Bu maçın sonucunu hakem Tolga Özkalfa ile yardımcı Arkın Akgöl’ün belirlediğini vurgulamak gerekir. Manisa, sayılmayan golünün yanısıra penaltısı da verilmeyince belki galip ayrılabileceği bir maçı, mağlup bitirmek zorunda kaldı. Ligin daha 4. haftasında hakemlerin bu kadar otorite eksikliği göstermeleri ve formsuzlukları ilerleyen ve zorlaşacak maçlar için endişe verici.

YORUM YAZ