MENÜ

Serdar Tatlı ile haftanın ardından

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’in 25. haftasına İstanbul Belediye-Diyarbakır maçı damgasını vurdu. Arka arkaya Diyarbakır adına yaşanan ve tamamlanamayan maçlar olması Kırmızı-Yeşilliler’in kümede kalma şansını büyük ölçüde zora soktu. Talimat, “Aynı sezonda tribün olayları nedeniyle iki müsabakası tamamlanamayan takım bir alt lige düşürülür” diyor. Eğer böyle bir karar alırsa Türk Futbol Tarihi’nde bir ilk olacak. Ancak bilinmesi gereken bir başka konu da federasyonun kendi insiyatifini kullanarak karar verme yetkisi de var...

Hakem performanslarına Belediye-Diyar karşılaşmasıyla başlayalım. Gol öncesi hakem Hüseyin Göçek’in verdiği faul kararı hatalıydı. Diyarbakırlı oyuncuların bu karara çok aşırı itiraz etmeleri ve sonrasında golün olması da, taraftarın tahrik olmasına neden oldu. Sonuçta taraftarın sahaya inmesinden sonra hakemlerin ve rakip oyuncuların soyunma odasına kaçma görüntüleri ise skandaldan başka bir şey değildi.

Çakır’dan iki hata
Gençlerbirliği-Fenerbahçe mücadelesinde Kamil Abitoğlu, ekip lideri olarak çıktığı maçta dördüncü hakeme yakışmayan bir hareket yaptı. Bursa-Manisa maçında, İlker Meral başarılıydı. Penaltı kararı da doğruydu ama Manisa kalecisi İlker taç atışını geciktirmek istedi, karşılığında sarı görmeliydi. Gaziantep-Trabzon karşılaşmasında Cüneyt Çakır, Giray’ın ceza alanı içinde Beto’nun pozisyonunu el hamlesiyle bozmasına penaltı vermeliydi. Bu karşılaşmanın en önemli hatalarından birini de yardımcı yaptı. Giray’ın kafasından seken topu önünde bulan Beto’nun pozisyonunu eline çarptığı gerekçesiyle durdurması doğru değildi.

Müftüoğlu hatasızdı

Süleyman Abay, Antalya-Sivas maçında Tita’ya faul yapılmasına rağmen pozisyonu avantaja bırakması kendi adına başarıydı, aynı zamanda Necati’nin penaltı beklediği pozisyonlarda da ‘devam’ kararı yerindeydi. Serkan Çınar, Ekişehir’in deplasmanda Kayseri’yi mağlup ettiği karşılaşmada başarılıydı. Doğa, doğru kararlarla iki sarıdan atıldı. Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Ankaragücü maçını hatasız yönetti. Denizli-Beşiktaş müsabakasında Abdullah Yılmaz’ın işi maçın beklenildiği gibi zor geçmemesinden dolayı kolay oldu.

YORUM YAZ