MENÜ

Santos'a yapılan net penaltıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Genelde başarılı bir yönetim gösteren Kuddusi Müftüoğlu, 4. dakikada Serdar’ın Brezilyalı oyuncuyu çekmesine “devam” diyerek hata yaptı.

Maçın 4. dakikasında Andre Santos, Gaziantep ceza alanına girdiği anda, Serdar’ın arkadan eliyle yaptığı bir hareket sonrasında dengesi bozularak yerde kaldı. Pozisyonun net penaltı olması gerekirken hakem oyunu devam ettirdi. Müftüoğlu’nun, hareketin çok şiddetli yapılmadığını algıladığı için penaltıyı vermediğini düşünüyorum. Ancak kendisine bir sorum olacak: Bu hareket orta alanda yapılsaydı, ne karar verecekti?

6. dakikada Topuz’un, Erman’ın ayağından çıkardığı topa tabanını göstermesi tehlikeli bir hareketti ve karar doğruydu. 19’da Antep ceza alanı içerisindeki Santos ile Serdar’ın mücadelesindeki ‘devam’ kararı da yerindeydi. 39’da Topuz, Fenerbahçe ceza alanı önünde bilerek topu elle oynadı. Net sarı kart ve serbest vuruş kararı vermesi gereken hakem ise ‘devam’ dedi. 41’de Emre ile İvan de Souza arasındaki mücadelede, Emre rakibine karşı vücudunun her yerini son derece iyi çalıştırıp, bir de yarım tekme salladı. Gördüğü sarı kart doğruydu. 60’ta Lugano’ya verilen sarı kart da yerindeydi. 70. dakikada Vederson’un Mehmet Yozgatlı’ya hareketine de faul verilmeliydi. 87’de Murat Ceylan’ın Vederson’a sert müdahalesi karşısında da gördüğü kart doğruydu.

Maçın geneline baktığımızda hakem Santos ve Mehmet Topuz’un pozisyonlarındaki yanlış kararları haricinde maç boyunca kontrolü elinde bulundurdu. Müftüoğlu’nun oyunun zaman zaman sert oynanmasına müsade etmesi, bu sezon iyi ve başarılı maçlar yönetmesinin kendisine vermiş olduğu bir özgüvenin belirtisi olarak algılayabiliriz.

YORUM YAZ