MENÜ

Penaltı yok, gol ofsayt

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abay’ın maç içerisinde oyunun skoruna direkt etki eden çok önemli iki hatası oldu. 49’da Mustafa Yumlu, Rangelov’u ceza sahası dışında düşürdü. Penaltı kararı hatalıydı. Konya’nın ikinci golü öncesinde de Rangelov’un ofsaytı atlandı.

Merkez Hakem Kurulu, genç hakemlere görev verdiği bu haftada kadronun en deneyimli ve tecrübeli hakemlerinden biri olan Süleyman Abay’ı da Trabzonspor-Konyaspor karşılaşmasında görevlendirdi. Abay’ın maç içerisinde oyunun skoruna direkt etki eden çok önemli iki hatası oldu.

Birincisi; oyunun 49’uncu dakikasında gerçekleşti. Bu anda Konyasporlu Dimitar Rangelov, Mustafa Yumlu’nun müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve Abay, penaltı noktasını gösterdi. Ancak Abay’ın ceza alanı içerisinde olduğunu değerlendirdiği pozisyon; bölgenin yaklaşık 1 metre dışındaydı. Bu hatalı karar sonrasında beyaz noktanın başına geçen Alban Meha, takımını öne geçirdi.

Hatalı kararlar...

Trabzonspor’un kalesinde gördüğü ikinci golde de hakem Süleyman Abay; Ali Çamdalı’nın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Abdou Razack Traore’nin ofsaytta olduğunu yardımcısına uyarak atladı. Bordo-Mavili futbolcuların önünde topla buluşan Traore, topu sürüp ağlarla buluşturdu. Böylelikle Trabzon’un kalesindeki 2 gol de hakem Abay’ın verdiği hatalı kararlar sonrasında gerçekleşmiş oldu.

YORUM YAZ