MENÜ

Penaltı güme gitti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarıda Servet Çetin’in sol kolu doğal konumda ve vücuduna bitişik. Üzerine doğru gelen toptan da kolunu kaçırmaya çalışıyor. Yine Serkan Balcı, kendisine doğru gelen topta aynı şekilde kolunu kaçırmaya çalışıyor. Bu 2 pozisyonda da Fırat Aydınus’un oyunu devam ettirmesi doğru tercih. Daha sonra 77. dakikada Burak Yılmaz, Mitrovic’i havaya yükseldiği anda eliyle itiyor. Ardından top Mitrovic’in eline çarpıyor. Bu pozisyon da penaltı değil.

Burak’ın penaltısı doğru

54. dakikada topa çıkmakta tereddüt yaşayan kaleci Nihat, atağın devamında Burak’a darbede bulunuyor. Penaltı kararı kesinlikle yerinde. Fakat 65. dakikada Chedjou topa kafa vurmak isterken önündeki Servet, kolunu açarak topla oynuyor. Ve top da bu elle oynamada dolayı hızını kaybediyor, süratini yitirince top direkten kaleci Nihat’ın ellerine geliyor. Bana göre bu pozisyon net penaltı olmalıydı.

Selçuk’a kart gerekiyordu

Bir de Selçuk’un orta alanda Fırat Aydınus’un tam önünde Murat Ceylan’ın ayağına basıyor. Bu pozisyonu gören Aydınus, bir an herhalde ‘sarı mı, kırmızı mı?’ diyerek kararsız kalmış olmalı ki oyunu devam ettirdi. Karşılaşmanın akışı içinde Fırat Aydınus’un bolca tartışmalı pozisyonlara maruz kaldığı, bunların çoğunda doğru kararlar verdiğini söyleyebiliriz.

YORUM YAZ