MENÜ

Otorite sıfırdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk devrede Necip’in, Beşiktaş ceza sahası içerisinde yaşanan hava topu mücadelesindeki elle müdahalesi, net penaltıydı. Bunu görmeyen Aydınus, hakem otoritesi anlamında ise sıfırdı ve skandal kararlar verdi.

Tansiyonu son derece yüksek olan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında hakem Fırat Aydınus, iyi bir yönetim sergileyemedi. Saracoğlu’nda ilk devrenin 10. dakikasında konuk ekibin ceza sahası içinde gerçekleşen pozisyonda soldan gelen ortaya Egemen Korkmaz, Beşiktaşlı Sosa ve Necip Uysal’la birlikte yükseldi. İşte bu anda top, Necip’in eliyle buluşan bir top oldu. Burada bu hareketin bilerek ya da bilmeyerek oynanmasının hiçbir gerekçesi yok. Eğer top, elle temas ediyorsa net bir penaltı söz konusu. El doğal konumda değil, o kadar yanda ve açık olmasının bir masumiyeti de yok. O elin orada ne işi var!

Kural kitabı diyor ki...

Emenike’nin ise taraftarın tepkisi sonrası formasını çıkarması, oyun kurallarında sadece abartılı gol kutlamasıyla sarı kart gerektiriyor. Ancak bu, hakemin, Emenike’nin sportmenlik dışı davranış sergilemesini yorumlamasına engel değil. Bu karardan dolayı da sarı kart verilmesi gerektiğini düşünebilir. Hadi bunları bir tarafa bırakalım, kural kitabı diyor ki; bir oyuncu, hakemden izin almadan oyun alanını terk edemez. Eğer bunu yaparsa, sarıyla cezalandırılır. Yine hakemden izin almadan oyun alanına giremez. Girerse de, yine sarı kart görür.

Emenike izin almadı

Şimdi sormak lazım, Emenike bu hareketini yaparken Aydınus’tan izin aldı mı? Yine oyuna girerken, hakemden izin aldı mı? İki pozisyonda da hakemin, izini yoktu. Bırakın izni, hakemin ciddiye alan bile yoktu. Burada karar, izinsiz çıktığı için sarı, izinsiz girdiği için ikinci sarıdan kırmızı kart olmalıydı. Buna karar veren, kenardaki Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’dı. O zaman Kartal, maçı yönetseydi!

Hiçbir yaptırımı yoktu

Maçın 34. dakikasında Fenerbahçeli oyuncularla, Beşiktaş yedek kulübesi arasında yaşananlar... Orada Emre ve diğer oyuncularla, Beşiktaş yardımcı hocasının arasında yaşananlarda kenara çekilip, hiçbir yaptırım uygulamamak, eyyamcılığın ta kendisiydi. Bu atamanın ne kadar yanlış olduğunu daha önce söylemiştik. Açıkçası Aydınus, yönetimi açısından kötü bir hakem performansı sergiledi. Bu derbide hakem otoritesinin sıfır olduğunu söyleyebilirim. İlk 45 dakikada skandal kararlar verdi. Hakem disiplini sağlayan kişidir. Aydınus’ta, disiplini ve otoriteyi sağlayacak bir kimlik göremedim.

YORUM YAZ