MENÜ

‘Kural deği hakem hatası'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın 14. dakikasında ligin önemli takımlarından birinde forma giyen Aykut Demir, ofsayt pozisyonunda Persie’yi görünce elini kaldırarak hakemin düdük çalmasını bekliyor. Halbuki bu pozisyonun kendisine bir avantaj teşkil ettiğinin bilincinde değil. Bu bilgisizlik sonucunda sarı kartı yedi. İlk yarının en önemli pozisyonu 41 ve 42. dakikalarda arka arkaya yaşandı. Alper Uludağ, kontrolsüz biçimde Nani’nin ayağına bastı. Karşılığı kesinlikle sarı karttır. Aynı oyuncu kontrolsüzlüğünü 1 dakika geçmeden yine ortaya koyup Nani’ye arkadan sert bir hareket yaptı. Hakemin her iki sarı kartı verip, kırmızı kartla Alper’i oyundan ihraç etmesi çok doğruydu.

75. dakikaya kadar iyiydi

Bu pozisyonda Fenerbahçeliler’in lehine gelişen avantaj pozisyonu ise kesinlikle oynatılmaz. Çünkü hakemin önceliği bir oyuncunun ihraç edilmesi gerekiyorsa, maçı durdurup kırmızı kartı göstermektir. Özellikle 75. dakikadan sonra gerilimin ve tansiyonun arttığı bir maç oldu. Bu dakikaya kadar Bitnel’in yönetiminde sıkıntı yoktu. Ancak özellikle sarı kartı olan Aykut Demir’in Fernandao’nun boğazını sıktığı pozisyonda oyundan ihraç edilmesi gerekirdi. Salih Dursun’un ise Markovic’le girdiği pozisyonda yaptığı centinmenlik dışı hareket sonrasında tavırlarını sürdürmesine de Bitnel ikinci sarı kartı gösterseydi yerinde bir karar olurdu.

Çok net şekilde korner

Günün en çok tartışılan pozisyonu ise 88. dakikada yaşandı. Yardımcı hakem Süleyman Özay, önünde çok açık biçimde kornere çıkan pozisyonu taç atışıyla başlattı. Pozisyonun devamında da Fernandao Fenerbahçe’nin ikinci golünü attı. Aslında korner gösterilmesi gereken pozisyon yardımcının taç işaretiyle start aldı. Oyuncular da buna uydu. Burada yardımcının büyük hatası söz konusu. Eğer Özay, korner gösterip, oyun taç atışıyla başlamış olsaydı, konu kural hatasına girerdi. Ancak burada hakem hatası var.

YORUM YAZ