MENÜ

Kırmızı ve penaltı verilmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

72. dakikada Fatih’in dirseğiyle Trabzonspor ceza sahası içinde Sivok’un burnuna vurduğu darbeye yorum olamaz. Bu hareketin karşılığı Beşiktaş lehine penaltı ve direkt kırmızı kart olmalıydı. Eğer Siyah-Beyazlılar, maçı kazanmamış olsaydı bugün herkes Cüneyt Çakır’ı konuşacaktı.

Cüneyt Çakır, son haftalarda nerede zor bir maç varsa hep o maçlarda görmeye alıştığımız bir isim haline geldi. MHK, sözde kendini ve günü kurtarma düşüncesinde yapılan hataları görmezden gelip sezon sonunu getirme uğraşı içerisinde. Durum böyle olunca bundan en fazla zarar görenler ve yıprananlar hakemler oluyor. Cüneyt Çakır’ın şu anda oyuncuların kabul ettiği bir hakem konumunda olması ve saygı görmesi onu üç gün önce Bursa’da dün de Trabzon’da maça çıkmak zorunda bırakmamalı. Gidişat ona karşı duyulan hoşgörünün azalması, yok olması yönünde ilerliyor. Maçın ikinci yarısında; tartışılacak, hem maçın gidişatını hem de skorunu etkileyecek çok ciddi, kritik hatalar oldu. Belki Beşiktaş ceza alanı içerisinde; Medjani, Deniz, Atiba ve Olcay arasında yaşanan itişme, tutma-çekmeleri ve yine Trabzon ceza sahası içinde Medjani’nin Atınç’ı kolundan çektiği pozisyonu yorum hakkını oynatmaktan yana kullanmış olmasını anlayabiliriz.

Beşiktaş, kazanmamış olsaydı...

Yalnız 72. dakikada Fatih’in Trabzonspor ceza sahası içinde Sivok’u bir gözüyle kollayarak topa yükseldiği anda dirseğiyle rakibinin burnuna vurmasına yorum yapılamaz. Bu hareketin karşılığı Beşiktaş
lehine penaltı ve doğrudan kırmızı kart olmalıydı. İlginç olanı, Cüneyt Çakır’ın, bu pozisyonda, Sivok’un aleyhine karar vermiş olmasıydı. Herhalde Sivok, bilerek kendi burnunu yaralayıp, kanatıp hastaneye gitmek için rakibine faul yaptı! Eğer Beşiktaş maçı kazanmamış olsaydı bugün herkes Cüneyt Çakır’ı, MHK’yi ve TFF’yi konuşuyor olacaktı.

YORUM YAZ