MENÜ

Kırmızı kartlar yanlış

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık, ilk 45 dakikada neredeyse mükemmele yakın bir maç yönetti. Öyle ki sahada hakemin olup olmadığı belli değildi. Gelin görün ki ikinci devre tamamen ilk yarıdan farklı tartışma yaratacak kararlara imza attı.

Rizesporlu oyuncu Makiadi’yi oyundan ikinci sarı kartla ihraç ettiği pozisyonda bu oyuncunun amacı, niyeti ve düşüncesi tamamen topla oynamak. Tabii ki oyuncu vücut vücuda olan pozisyonlarda elini doğal olarak kullanacak. Ancak bu pozisyonda Galatasaraylı oyuncu Yasin kendini avantaj oluşturabilecek bir şekilde yere bırakınca Palabıyık’ı yanıltmış oldu.

Bariz gol şansı değil

Rize’nin skor 2-1’ken ofsayt gerekçesiyle iptal edilen kararı doğru. Yalnız aynı yardımcı, Ahmet İlhan’ın önemli ve tehlikeli olabilecek atağına ofsayt bayrağı kaldırdı ki; pozisyonu Hakan Balta bozuyordu. Aynı Hakan Balta’ya bariz gol şansını engellediği için gösterdiği kırmızı karta da katılmıyorum.

Çünkü Deniz Kadah’tan önce Hakan çabuk davranıp topa dokunuyor. Rakip Hakan’ın ayağına takılıp düşüyor. Pozisyon kesinlikle bariz gol şansını engellemeye yönelik bir hareket değil. Sonuçta özellikle ikinci yarıda Ali Palabıyık’ın önemli sayılabilecek kritik pozisyonlardaki kararları maçın gidişatına direkt olarak etki etti.

YORUM YAZ