MENÜ

İki farklı Kalkavan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mete Kalkavan, ilk 45 dakikada birçok hatalı karar verdi. Bu performansıyla tribünlerin tepkisini çekti. Ancak ikinci yarıda toparladı ve iyi bir yönetim sergiledi.

Maçın 33. dakikasında Selçuk İnan, Gaziantepspor ceza alanına girmek üzereyken Barış Yardımcı’nın çok net ve açık faulüyle karşılaşıyor. Bu pozisyon hakem Mete Kalkava’ın görüş alanı içerisinde. Yani apaçık bir şekilde olaya tanıklık ediyor. Buradan devam kararı çıkınca, bu kez seyircinin hakem üzerine müthiş bir baskısı oldu. Bizim hakemler hiç olmadık bir yerde gereksiz kararlar vererek kendilerini tartışma ortamı içerisine sokabiliyorlar. Bu pozisyonda Barış’a sarı kart da gerekiyordu. İkinci yarı başka bir pozisyondan Barış sarı kart gördü. Oyunun gidişatına hakem tarafından nasıl etki edildiğini, Kalkavan’ın bu tür pozisyonlardaki hatalarıyla net şekilde görebiliyoruz.

Penaltı beklentisi boşuna

İkinci yarıda daha sakin görüntü ve beraberinde gelen doğru kararlar Mete Kalkavan adına pozitif yansıma yarattı ve verdiği kararların arkasında durabilmesini sağladı. Özellikle ikinci 45’teki yönetimini beğendim. 78. dakikada Galatasaray bir penaltı bekledi. Pozisyonun penaltıyla alakası yok. Arkadaşından seken top Abdülkadir’in kapalı olan dirseğine çarpıyor.

Avantajı es geçti

Yalnız, 88. dakikada Gaziantepli futbolcunun elle oynaması var. Fakat iki Galatasaraylı futbolcunun önünde kalan top bir avantaja dönüştü. Artık bu tür pozisyonları devam ettirip oyuna tempo kazandırmak, kişileri kaliteli hakemlik statüsüne sokar.

YORUM YAZ