MENÜ

Hakemden sıfır hata

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kısır geçen karşılaşmada hakemin sürekli oynatma düşüncesi, maçı mücadeleci bir görüntüye dönüştürdü. Kontrolü 90 dakika elinde tutan Müftüoğlu, verdiği kararlarda da inandırıcıydı.

İki takım oyuncuları da genelde çok saygılı ve centilmendi. Ancak Galatasaraylı Barış’ın oyunu bozan bir yapısı var. Bu gibi durumlarda, hakemin duruma el koyması ve ciddi uyarıda bulunması gerekiyor. Bir eleştirimiz de forma konusunda... Galatasaray maça Sarı-Kırmızı parçalı, Ankaragücü ise sarı ağırlıklı formayla çıktı. Ayrıca kaleci Serkan da sarıyı andıran yeşil bir kaleci kazağı giymişti. Seyir ve görüntü anlamında negatif bir durumdu.

Pozisyonlara gelince... 37’de Geremi’nin hatalı pasında topla buluşan Keita, Ankaragücü’nden Koray’la mücadeleye girdi. Topu uzaklaştırmak isteyen Koray’ın vuruşu, doğal pozisyondaki Keita’nın eline çarptı ve top Galatasaraylı futbolcunun önüne düştü. Hakemin ‘devam’ kararı yerindeydi. 49’da Ankaragücü cezaalanı içerisindeki El Yasa-Keita mücadelesinde Galatasaraylı oyuncu yerde kaldı. Ancak hakem ‘devam’ diyerek doğru yolu seçti. Hakemin Hürriyet’e gösterdiği sarı kart da yerindeydi. Ayrıca kontrolündeki topa elle müdahale eden Ayhan’a da sarı kart göstermeyen Müftüoğlu haklıydı. Ankaragücü’nün İngiliz yıldızı Vassell için kalkan üç ofsayt bayrağı da doğruydu. Müftüoğlu maçı hatasız tamamladı.

YORUM YAZ