MENÜ

Çakır penaltıyı vermedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında Cüneyt Çakır açısından kolay bir maç oldu. İlk 45 dakikada tek bir kritik sayılabilecek bir pozisyon vardı. O da 45+2. dakikada Mabiala’nın top kontrolunüde olmasına rağmen gerisinden gelen Emenike’nin yüzüne eliyle vurduğu ve akabinde gelen sarı karttı. Zaten bu pozisyonda da Cüneyt Çakır’ın kararı doğruydu.

İkinci yarıya baktığımızda yine hakemi zorlayabilecek pozisyon sayısı 2- 3’ü geçmedi. Mehmet Topuz’un rakibinin ayağına bir basması var, bu pozisyon karambolde kaldı. Ancak en tartışma yaratacak pozisyon da 86. dakikada yaşandı. Ceza alanı içerisine topla buluşmak üzere koşu yapan Tanju’ya Moussa Sow’un sol elini koşu yoluna doğru koyarak bir teması var. Cüneyt Çakır pozisyona yakın. Tercihini devamdan yana kullandı. Fakat bana göre pozisyona penaltı kararı verseydi daha doğru olurdu. Çünkü Sow, arkasında koşu yapan rakibine bir temasta bulunuyor.

Ayrıca maçın 47. dakikasında Waterman’ın çizgi üzerinde topu kontrolüne aldığı bir pozisyonda ilave yardımcı hakemin görüş alanını Waterman tamamiyle kapatıyor. İlave yardımcı hakem topun çizgiyi geçip geçmediğini görmemesine rağme, "geçti" diye hakeme bilgi veriyor. Zaten, top oyun alanı içerisinde görmediğin bir pozisyona karar vermek hakemlikte ‘fal açmak’ demektir. Falların birçoğunun da yanlış çıkacağını ilave yardımcının bilmesi lazım.

YORUM YAZ