MENÜ

Bunu da göremezsen!

Abone Ol Google News

Hakem Hüseyin Göçek ne zaman önemli bir karşılaşma yönetse, ilginçtir maçtan çok daha fazla konuşulan isim oluyor. Bu müsabakada da bu özelliğini sürdürmeye devam etti. En büyük eksikliklerinden biri, ikili mücadeleleri iyi süzemeyip yanlış yorumlaması. Bu da oyuncuları, seyircileri ve yedek kulübelerini gereğinden fazla geriyor. Bu sıkıntılar, oyuna da yansıyor. O zaman da oyunun kontrolünü elinden kaçırıp, şuursuzca yanlış kararlar vermeye başlıyor. 30. dakikada Kazım, Bursaspor ceza alanında kayarak yere düşen Stepanov’un önündeki topu kontrol edip kale ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonda Kazım’ın rakibine hiçbir teması yok. Ancak anlamsız faul kararı, Galatasaray adına çok önemli bir pozisyonu da engellemiş oldu.

Haberin Devamı

Mânâsız ‘devam’ kararı

34’te Engin’e öyle bir ikili sıkıştırma yapıldı ki, bu çok net bir fauldü. Ancak devam ettiren Göçek, akabindeki pozisyonda Elmander’e gereksiz bir sarı kart gösterdi. 43. dakikada Eboue, Bursa ceza alanında Stepanov’dan topu kurtardığı anda, pozisyona kayarak gelen Stepanov iki ayağıyla direkt Eboue’ye dikkatsiz ve kontrolsüzce darbede bulunup bu oyuncuyu yere indirdi. Pozisyon yüzde yüz penaltı! Stepanov’a da sarı kart gösterilmesi gerekirken, yine manasız bir devam kararı çıktı.

Haberin Devamı

Çok fazla koşmasın...

Galatasaray’da 58. dakikada ceza alanında kayarak pozisyon almaya çalışan Ujfalusi’nin eline çarpan topa devam kararı doğruydu. Ancak 61’de Batalla, yardımcıya yakın olan ceza alanı çizgisinden içeri girmek isterken, Hakan Balta kolunu uzatarak bu oyuncuyu engelledi. Bu pozisyona da hakemden devam kararı geldi. Zaman zaman kararlarıyla maçlarda neticeye direkt etki eden Hüseyin Göçek’e tavsiyem, çok fazla koşmak yerine, daha az efor harcayıp doğru kararlar vermesi.

YORUM YAZ