MENÜ

Bobo'nun golü temiz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

FİFA kokartlı Yunus Yıldırım, bu sezon Süper Lig’de ilk defa bir Beşiktaş maçına çıkıyor olmanın tedirginliğini yaşar gibiydi....

Şunu da söylemek gerekir ki; oyuncular da Yıldırım’ın işini zorlaştırmadı. Ancak Yıldırım’ın zaman zaman oyunun bazı bölümlerini kesmeyerek oynatma düşüncesi abartıya kaçtı. Tamam, güzel; topun oyunda kalmasını sağlamak pozitif bir düşünce ama oyunun sıkışması sonrası oyuncuların ve teknik ekiplerin sinirlerinin gerilmesine neden oluyor. Bir de gerçekten çok merak ediyorum; (kaç defa uyarmamıza rağmen) özellikle ikinci devre başladıktan sonra Hasagiç’in kısa kollu formasının, altındaki farklı renk içliği giymesine kim engel olacak? Gelelim maça...

24’te Can Arat’ın tehlikeli şekilde oynaması sonrasında verilen serbest vuruş kararı doğruydu. 33’te Beşiktaş atağına Marcin Kuş topa hareketlenmek isteyen Ekrem’i tutup çekti. Pozisyon, Belediye ceza alanı önünde gerçekleşti. Sarı kart ve serbest vuruş kararı verilmeliydi. Ancak hakem Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.

43’te İbrahim Üzülmez’in kaleye şut çektiği anda Bobo ofsayttaydı. Ancak top önündeki Belediyeli oyuncudan sekip tekrar ileriye dönünce, Bobo’nun da pozisyonu değişerek ofsayttan kurtuldu. Daha sonrasında Bobo’nun topla buluşması ve golü atmasında devam kararı doğruydu.

İkinci yarıda en önemli sayılabilecek pozisyonlardan bir tanesi de 62’de gerçekleşti. Belediyespor, kontratağa kalkmak isterken Ferrari’nin uzun oyunu sonrasında topla buluşan Holosko, Beşiktaş’a ikinci golünü kazandırdı. Belediyesporlu oyuncuların ofsayt itirazı gereksizdi. Holosko ofsaytta değildi.

YORUM YAZ