MENÜ

Zıııııt Erenköy

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın her maçından önce maçın önüne çıkacak bir olay oluyor. Bu kez de Melo’nun twitter’dan aldığı ceza ve Galatasaray’ın kendi sahasında deplasman takımı muamelesi görmesi lig maçının önüne çıktı. Bütün foto muhabiri arkadaşlarımız Sarı Kırmızılı futbolcuların Yeni Ali Sami Yen’de çektiği yabancılığı en çarpıcı şekilde görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar. Melo’nun cezası ise Süper Kupa finalinde Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın aldığı cezanın rövanşı niteliğinde. Bir de tabii ki Federasyon Başkanı ile arasındaki tokalaşma krizinin uzantısı. Eğer Melo kendisinin Türkiye’den kovulması gerektiğini söyleyen Federasyon Başkanı’nın elini sıksaydı bu cezayı almayacaktı ya da bu kadar kolay almayacaktı. Daha önce yöneticisi olduğu kulübün bir futbolcusunun yapabileceği en edep dışı harekete (Nouma’nın tombalası) göz yuman ve affını savunan Sayın Yıldırım Demirören masanın öbür tarafına geçince bir anda ahlak bekçisi kesildi. Karşısında bir Galatasaraylı görünce kırmızı görmüş boğaya dönüyor maalesef Federasyon Başkanımız. Ancak ne yaparsa yapsın seremonideki tokalaşma anında Melo’nun “Zıııııt Erenköy”ü Türk Futbol Tarihi’nde daha kalıcı olacak.

Gelelim maça


Tabii ki hepimizin beklediği gibi başladı maç; tek kelimeyle zevksiz. Taraftarsız maç olmuyor, gerçekten olmuyor. Nasıl ki bu sporun topsuz oynanması imkansız, taraftarsız da oynanmaması gerek. Eskişehirspor'un taraftarları da kocaman statta konsantrasyonunu kaybetti. Seyircisizliğe ve sessizliğe bir çözüm bulamazsak futbolumuzu el birliğiyle gömeceğiz.

Devrenin ilk dakikalarında Es-Es daha etkiliydi ancak dakikalar ilerledikçe Galatasaray baskıyı artırdı. İlk devreden akılda tek kalan herkese göre Dzemaili, bana göre Cumali'nin 40 yıllık olmasa bile 35 yıllık Galatasaraylı gibi oynamasıydı; iyi transfer olarak görmemiştim ama sevinerek yanıldığımı söyleyebilirim. Eskişehirspor'un ise Birkan ile kazandığı ve ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü net ofsayt değildi.

İkinci devre de ilki gibi başladı, Es-Es iyi başladı sonra da yine Galatasaray hakimiyeti ele geçirdi. Parantez arasında Muslera, Galatasaray'ın olmazsa olmazı. Her maç mı insan formunun zirvesinde olur! Alınan 1 puanda çok emeği var.

Neticede Galatasaray çok gol kaçırdığı karşılaşmada 3 puan almayı başaramadı ama gelecek için de umut verdi. Eskişehirspor'un defansı ve kalecisi gelecek sezonun transfer sezonuna yine damga vuracak gibi görünüyor. Bu da bir Anadolu takımının başarısıdır.

Ölümsüz Kral
Metin Oktay'ı andık, takım da serenomide klasik selamıyla ona saygısını gösterdi. Kimsenin birbirine saygısının olmadığı her geçen gün değerini çok daha iyi anladığımız Kral için ne söylesek az, mekanının cennet olduğunu zaten biliyoruz.

YORUM YAZ