MENÜ

UEFA seferberliği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsviçre’de dün yapılan toplantıyla birlikte, Sarı-Kırmızılı kulübün kaderini belirleyecek süreç başladı. UEFA kararını 23 Şubat’ta verecek. Yönetim her iki toplantıya da çok sıkı hazırlandı. Dupont’un, “Davayı kazanamazsak para almam” sözü ise yönetimi umutlandırdı.

Sonuç çıkmayacak olsa

Öncelikle UEFA ile düşülen anlaşmazlıklarda en becerikli avukat olan Jean Louis Dupont ile anlaşıldı. Eğer Galatasaray’ın istediği sonuca ulaşamazsa Dupont ücret almayacak. Bu anlaşmanın Sarı-Kırmızılılar için umutlandırıcı yanı ise; “Dupont garanticidir, sonuç çıkaramayacağı bir dava için böyle bir anlaşma yapmaz” görüşü.

Zarar 26 milyona indi

2 yılda 74 milyondan 26 milyon Euro’ya indirilen zarar Galatasaray’ın en önemli artısı. Kaldı ki Başkan Dursun Özbek önceki gün yapılan Divan Kurulu toplantısında Mayıs’ta bu zararı 7.5 milyon Euro’ya indireceğini söyledi.

Burak Yılmaz’ın gidişi

Burak Yılmaz transferinden alınan 6 milyon Euro ve futbolcuya bu yıl içinde ödenmesi gereken 3 milyon Euro ile yaklaşık 9 milyon Euro daha, bu zarar rakamından şimdiden düşüldü. Galatasaray’ın zararını azaltmak için gösterdiği çabanın bir kanıtı olarak Burak’ı satması, kulübün elini güçlendiren en önemli somut savunma maddesi.

Maliyetli transfer yok

Futbol takımına yüksek maliyetli transferler yapılmayacak. Teknik heyetin öngördüğü daha mütevazı transferler tercih edilecek, altyapıdan daha fazla yararlanılacak.

Amatör musluğu kesiliyor

Aynı şekilde UEFA’nın da 1 numaralı isteği olan, amatör şubelere futbol kazançlarından aktarılan para kesilecek. Örnek olarak bu sene 12 milyon Dolar olan basketbol bütçesi gelecek sezon 3 milyon Dolar’a indirilecek.

Otel bu yaz açılacak

Mecidiyeköy’de yapılan otel ise yaz sonunda faaliyete geçecek. Buradan da yıllık 5 milyon Dolar gelir bekleniyor.

Riva devreye sokulacak

Riva’ya taşınması planlanan antrenman ve kamp tesisleri, zaten 3’üncü havalimanı ve çevre yollarıyla değerlenen araziyi daha da cazip hale getirecek. Buraya komşu olan arazi sahipleriyle de masaya oturularak Galatasaray’ın katacağı değerden pay istenmesi planlanıyor.

Florya değerlendirilecek

Antrenman tesislerinin Florya’dan taşınmasıyla boşalacak olan paha biçilmez arsa ise yine Galatasaray’ın yararına, en iyi şekilde değerlendirilecek.

Bileklik sinerji yarattı

10 liradan satışa çıkartılan bileklikler maddi getiriden daha çok camia içinde bir sinerji yarattı. Galatasaray Storelar’ın gelirlerinde başlayan artışın tavan yapması bekleniyor. Bir yıl önceye kadar zarar eden Pazarlama A.Ş. artık milyon Dolar’lar seviyesinde gelir getiriyor.

Salona para harcanmayacak

Ali Sami Yen Spor Kompleksi bünyesinde yapılacak spor salonu ise kulüp kasasından 5 kuruş harcanmadan, isim hakkı verilerek bedavaya getirilecek. Artması planlanan para ise kasaya konulacak. Salonda yapılacak localar da kulüp için büyük bir gelir kaynağı olacak.

‘Kapımızı erken çaldınız’

İşte Galatasaray’ın 23 Şubat’ta UEFA yetkilileriyle yapacağı toplantıda kullanacağı kozlar ana hatlarıyla bu maddelerden oluşuyor. Bunlar eğer UEFA’yı tatmin etmezse Başkan Dursun Özbek 1+1 yıllık Avrupa’dan men cezasının verilmesini ancak cezanın askıya alınmasını isteyecek. Bu talebe gerekçe olarak kapılarının 1 yıl erken çalındığı ve 70’ten 26 milyon Euro’ya düşürülen zararın yapılacaklara teminat olarak görülmesi gerektiği dile getirilecek.

YORUM YAZ