MENÜ

Terim ve Arda gönüllerden uzaklaşıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray taraftarı

Galatasaray taraftarı için kendi içlerinden çıkan değerler artık eskisi kadar değerli değil. Kulüp üyeleri ile taraftarlar ender de olsa ortak noktada buluştular; Fatih Terim ve Arda Turan eskisi kadar yüreklerini yerinden oynatmıyor Sarı Kırmızılılar'ın.

3 gün önce Yıldırım Demirören ile kavga edip, 3 gün sonra yan yana oturup imza atması öncü darbeydi Terim için. Sonra en fazla Galatasaray'ın etkileneceğini bilmesine rağmen yabancı sınırlamasına onay vermesi gönüllerdeki hocanın tahtını sallamaya başladı.

Para için mi terketti!


"Para için Galatasaray'ı yarı yolda bıraktı" düşüncesini en koyu Terimciler bile beyinlerinden atamadılar. En son olarak da Kazakistan maçında stadı terkettiğini herkesin bildiği Volkan'ı ceza almaktan kurtarmak için lafı ağzının içinde çevirmesi hala kalplerinin en güzel yerinde yer aldığı Sarı Kırmızılılar'ın içini acıttı. Hocalığı sırasında Galatasaraylı futbolcuların, basketbolcuların geciken alacaklarını cebinden karşılayan, gönüllerin 40 yıllık Galatasaraylı hocası o gönüllerden son günlerdeki dostları ve davranışları nedeniyle hızla uzaklaşıyor ve bundan uzun vadede iki taraf da rahatsızlık duyacak.

Arda Turan büyüdükçe!


Sarı Kırmızılı taraftarların bir diğer mutsuzluğu da Arda Turan. Hagi gol attıkça havalara zıplayan doğuştan Galatasaraylı çocuk büyüdükçe gönüllerden uzaklaşmaya başladı. Fırtınalı bir şekilde terk etmişti Saray'ı, taraftar tepkisiydi onu canı gibi sevdiği kulüpten koparan. O iyi oynayamadığı için ona tepki gösteriliyor sandı. Oysa gerçek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye olan yakınlığıyla tanınan sunucu Acun Ilıcalı ve renk değiştirip Fenerbahçe taraftarının da gözüne girmek için Galatasaray'ı yaralayıcı her olayın içinde olan, belki de Galatasaraylılar'ın en sevmediği futbolcu Emre Belözoğlu ile olan yakınlığınaydı o tepkiler. Yine Volkan'ın stadı terketme aşamasındaki davranış ve söylemleri Sarı Kırmızılılar'ın gönüllerinden uzaklaşmasına sebep verdi.

Bu ikili Kazakistan maçında Sarı Kırmızı kalplerdeki yerlerini kaybettiler, tekrar kazanmaları ise o kadar zor olmasa gerek.

Bu duruma nasıl gelindi


Yeni Sami Yen'e her geldiğinde seyirciyi tahrik etmeyi gol kurtarmaktan önde tutan ve bunda da başarılı olan Volkan'ı korumaya çalışmaları sürecin son noktası oldu. Kalabalığa karışıp birine küfür etmek en azından Fenerbahçe Kulübü'nün korumalarının meslektaşlarıma yaptığı kadar insanlık dışı. O korumalar emir kulu "Saldır" deyince para karşılığı saldırıyorlar. Tribündeki adam kimseden emir almıyor, ettiği küfür daha büyük ayıp.

Neden sadece Volkan!


O taraftar da akıllı davranacak; nasıl ki Mehmet Topal'a, Caner'e, Gökhan'a, Bekir'e, Alper'e küfür etmiyorsa Volkan'ın tahriklerine de kapılmayacak, gülüp geçecek.

Yine sonucundan çok futbolumuzun arızalarından konuştuğumuz bir maç yaşadık. Deli saçması işler peşindeyiz, Volkan'a küfür edenin Fenerbahçe taraftarı olması, son dakikada sahaya adam girmesi, Fenerbehçe Kulübü korumalarının orantısız güç kullanma meraklısı polisin gözü önünde görevini yapan gazeteci arkadaşlarımı seçerek organize ve insafsız bir şekilde dövmeleri, stada gidiş gelişlerin Devlet eliyle engellendiği bir milli takım maçını daha geride bıraktık. Hepimize geçmiş olsun!

Serdar Dinçbaylı

YORUM YAZ