MENÜ

Son düzlük

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın durumu malum; mali bir sıkıntı var, sıcak para yok, kupadan elendi, ligde son 4 haftaya girilirken takım Cevat Hoca’ya emanet. Gerçekten sorunlar bitmek bilmiyor. Ancak her türlü sıkıntıyı giderecek tek bir şey var, şampiyonluk. Şampiyonluk için de Galatasaray’ın önünde zorlu 360 dakika var; İstanbul Belediye, Fenerbahçe, Sivas ve Oftaş. Bunlardan sadece Sivas deplasman. Rakipler zorlu görünse de, Galatasaray’ın son 4 maçını kazanması sürpriz bir sonuç olarak değerlendirilemez. Yani herşey yönetim, teknik kadro ve futbolcuların elinde.
Öncelikle şu düşünülmeli. Olası bir şampiyonlukta bu üçlü yere göğe sığdırılamayacak. Gazeteler yazı dizileri, televizyon kanalları methiye programları hazırlayacak. Denilecek ki; ilk 5 iç saha maçını seyircisiz oynayan, sezonun ortasına gelmeden ilk 11’inin büyük bölümünü kaybeden, son 6 maçını teknik direktörsüz oynayan takım mucize yarattı.
Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var, olası 2’ncilik ya da 3’üncülükte bu üçlü yerden yere vurulacak. Denilecek ki; yeni yönetim eskisinin devamı ve geçen sezon seyirciyi kontrol edemedikleri için 5 maç ceza aldılar, teknik kadro takımı iyi çalıştıramadığı için sayısız sakatlık oldu, getirilen yaşlı hoca en sonunda dayanamayıp kaçtı.
İşte Galatasaray’ı bekleyen iki son. İlkinde sorun görünmüyor, ama ikincisi kaos. Yönetimin artık işi sıkı tutup en ufak aksaklığa izin vermemesi gerekiyor. Bu yolda şimdilik yürünüyor. Şu unutulmamalı, herşey iyi giderken pürüz oluşmaz, ancak ufak bir tökezleme pürüzleri aşılmaz dağlara çevirir.
Yeni yönetim Galatasaray’da bir ilki uyguladı ve futbolcuların hatırına hocadan vazgeçti. Artık iş son 360 dakikada sahaya çıkacak oyuncularda. Onlar da, yapılan fedakarlığın değerini anlayıp sahadaki oyunlarıyla yöneticilerine teşekkürlerini göstermelidirler. Hafta içinde Florya’da futbolcu ve ailelerine verilen mangal partisi, yönetimin oyuncularına son düzlükte vereceği son ‘size güveniyoruz’ mesajıydı. Belediye maçından başlamak üzere lig sonuna kadar bir sorumluluk da taraftara düşecek. Unutulmaması gerekiyor ki, taraftarın görevi şartlar ne olursa olsun takımın desteklemektir.

YORUM YAZ