MENÜ

Sıra yönetimde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Altyapı uzmanlığıyla belki de Galatasaray'ın geleceğini şekillendirebilecek Riekerink, Galatasaray etiğine çok da uymayan bir şekilde kapının önüne bırakıldı. Şampiyon olma hırsı Galatasaray'ın değerlerini ayaklar altına almak için asla mazeret olamaz.

Her şey unutuldu ama Kayserispor'un futbolcusuyken ayartılıp 6 ay futbol oynayamayan Ali Turan'ın etik dışı transferi unutulmadı. O zamanki Adnan Polat yönetimi bu konu yüzünden çok eleştirilmişti.

Tudor'un takımın başına getirilmesi de çok farklı değil. Futbolda tüm işler çok profesyonel; sağdan sola dönmek milyon Euro. Ama bu acımasız çarkın içinde Galatasaray'ın etik değerlerden uzaklaşmayarak Türk Sporu'ndaki öncülüğünü göstermesi gerekiyor.

Hangi Anadolu şehrine gitseniz en sevilen takım Galatasaray. Bu sevgiyi şehrin takımının futbolcusu ya da hocasını ayartarak elde etmedi Galatasaray.

Federasyonun kara adamları
Tarihin en beceriksiz, yanlı ve artniyetli federasyonu ile karşı karşıya Türk Futbolu. Ve bu federasyon tüm kurullarıyla Galatasaray'a kötülük yapmak için yarışıyor. Hakemler de bu lanetin en uç noktası.

Başları ağrımasın diye kararsız kaldıkları pozisyonlarda lehte yerine aleyhte yanlış yapmayı tercih eden hakemler lig başından bu yana Galatasaray'ı rahat bırakmadılar. Hakem hatalarıyla kaybedilen puanları eklesek şu anda kötü futboluna rağmen lider Galatasaray'dı. Koskoca Galatasaray yağmurda ıslanmış küçük bir çocuk gibi bir köşede zırıl zırıl ağlayarak bu kasıtlı hataları engelleyemez.

Öyle bir ses çıkartır ki UEFA'sı FIFA'sı işi gücü bırakıp durumu düzeltmek için Türkiye'ye koşar. Ne federasyon kalır ne de Beşiktaş'ın şampiyonluğu için uğraşan Yıldırım Demirören. Ancak Galatasaray'ın başında bunu başarabilecek çapta bir yönetim yok. Federasyona tepkiyi tweet seviyesine indirdi 500 küsür yıllık dev!

Hakemlerin adil yönetimine tabii ki ihtiyacı var Galatasaray'ın ancak küme düşme potasındaki takımlar önünde düştüğü aczi de görmezden gelmek tarafsızlığa uymaz. Puan kayıplarını tamamen hakem hatalarına bağlayan yönetici ya da profesyonellerin yeri ise tribünde, amigoların yanıdır.

Galatasaray demokrasidir
Bir cümle de kendimden. Son zamanlarda o kadar çok duydum ki şu lafı, "Yönetimi eleştiriyorsun diye GSTV'deki işinden oldun". Eleştirdiğim için bu çiğliği yapacaklarını sanmıyorum.

Galatasaray demokrasiyle yönetilir, tek adam diktasıyla değil. GSTV'de ne yapıyorsam fahri olarak yaptım, bundan sonra da öyle olacak. Yönetim olarak dedikodu üreteceğinize orada profesyonellere maaşlarını zamanında ödeyin yeter!

Mali konularla birlikte bu yazıya konu olmuş aksaklıkları kısa sürede düzeltemezse; bavulu ele alma sırası yönetime gelecektir.

YORUM YAZ