MENÜ

Saray'da deniz bitti!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da başkan seçilmek çok zordur bununla beraber Galatasaray’ı başkanlık koltuğundan yönetmek içi sivri pençeli kedilerle dolu çuvalda misket havası oynamakla eşdeğerdir.
Son başkanlar Faruk Süren, Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Adnan Polat, Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek; Cansun ve Yarsuvat hariç (palyatif, geçici, bir dönemi geçiştirmek için o koltuğa oturdular, icraatları olmadı) eteklerine teneke bağlanarak gönderildiler. Mustafa Cengiz’in kaderi de çok farklı olmayacak. Gelen haberlere göre de kaçınılmaz son çok uzakta değil!

Satamıyorsan sağıra yat!

UEFA, Galatasaray’ı silkelemedi ama elini bağladığı ipleri de gevşetmedi. Belli ki Galatasaray’da mali disiplini UEFA sağlayacak. Bu şartlarda oyuncu satacaksın ki eksik mevkilere takviye yapabilesin. Satamayacak gibiysen de geçen sene seni şampiyon yapan çocukları Çin’e, Katar’a pazarlamaya çalışıp değersizleştirmeyeceksin. En önemlisi sürüyü beslemek için kurban vermeyi aklına getirmeyeceksin. Ndiaye’nin gidişini arkadaşları telafi edebildiler. Ancak Gomis’i ya da Muslera’yı diğer futbolcuların birikmişlerini ödemek için elinden çıkartırsan o taraftar sana öyle bir black friday yapar ki ne olduğunu anlamadan kendini kapının önünde buluverirsin.
Eyy en tecrübeli ve acar yöneticisi Abdurrahim Albayrak olan yönetim. Anladık planınız projeniz yok, paranız da yok, pazarcı gibi bağırmadan futbolcularınızı da satamıyorsunuz; o zaman elinizdekilerin değerini bilin. Örneğin Feghuli ile Belhanda’yı itibarsızlaştırmayın. Anlaşılan yine onlarla savaşacaksınız cebinde 150 milyon dolar ile gelen Ali Koç’un yeni Fenerbahçesi’yle. Bir aynaya bakıp sorsanıza Allah aşkına, “Ben cebimde neyle geldim?” diye. Ben kendi adıma bu çaresizler mangasını önümüzdeki sezon takımdan kimseyi göndermemeyi becerebilirlerse başarılı sayacağım. Yine de söylemeden geçemeyeceğim; Nagatomo şart arkadaşlar, gözleri güzel olduğu için değil alternatifi olmadığı için.

Para para para

Futbol takımı için kısa vadede 20 milyon euro’dan fazlasına ihtiyaç var, transfer gerek, basketbol ve voleybol bu kez gerçekten sahipsiz, su sporlarında Emre Danişmend’in yerine profesyonel-fahri 10 küsür adam aldın hâlâ yalpa durmadı, üstelik sutopunda namağlup şampiyonluğa giden takımın dengesini öyle bir bozdun ki ENKA final serisinin son maçında yüzyılın hezimetini yaşattı her sene şampiyon olan takıma. Diğer amatör sporların teslim edildiği isimlere bakıp hiç yorum yapmamayı tercih ediyorum.
Toparlarsak, kulübün geri gitmemesi için öncelikle gelir getirecek projelerin olmalı, projen sportif başarıya endeksli ise cebinde paran olmalı. Bunların ikisi de yok Mustafa Cengiz ve arkadaşlarında. Olmuşları da topladılar ağaçtan, yediler bitti. Çok yakın bir gelecekte “Beceremedik, hadi bize eyvallah” lafını duyarsak hiç şaşırmayacağım!

YORUM YAZ