MENÜ

Riva gerçeği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, Riva'daki arazisini Emlak Konut'la yaptığı gelir ortaklığı anlaşmasıyla paraya çevirmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşmayla Galatasaray 3-4 yıl içinde yaklaşık 2 milyar lirayı kasasına koyacak. Yapılan anlaşmadan elde edilecek gelir her ne kadar 800 milyon lira civarında görünse de Emlak Konut'un projeleri planlanandan 2 ila 4 kat daha fazla kâr getiriyor. Galatasaraylılar şunu bilmelidirler ki 13 Eylül 2017'de yapılan anlaşma yeni bir çağ başlatmıştır. Son 30 senede duymaya alıştığımız "Galatasaray'ın borçları" diye başlayan haberlerin de sonu gelmek üzere.

Nereden nereye

"Dereyi görmeden paçaları sıvama" dediğinizi duyuyorum. Yüklenici firma Yılmaz İnşaat'ın peşinatı yatırmasıyla birlikte Galatasaray'ın kasasına 50 milyon lira daha girdi. Ve bu para ile banka borcu ödeniyor hem de vadesinden önce. Bu operasyonla kulüp erken ödemeden kaynaklı 8.5 milyon liralık faiz kazancı elde ediyor. Belki bu paralar Galatasaray'ın büyük borcu yanında çok şey ifade etmiyor olabilir.

Ben olaya başka bir gözle bakıyorum.

Sarı Kırmızılılar daha düne kadar vadesi gelen borçlarını ödeyebilmek için tefecilerin peşinde koşarken bugün itibariyle vadesinin gelmesine 1.5 yıl olan banka borcunu ödüyorsa birşeylerin değişmeye başladığını düşünmek yanlış olmaz. Bu durumda yönetim taahhütlerini tutarsa birkaç yıl içinde "Borç" ve "Galatasaray" kelimeleri aynı cümle içinde kullanılmayacaktır. Başkan Dursun Özbek Riva ve Florya gelirlerini borç ödemenin dışında kullanmamaya söz verdiği gibi mecburdur. Camianın kendisinden borçları sıfırlamak ve şampiyonluk dışında başka da beklentisi yoktur.

Şampiyonluk demişken

Çölü allayıp pullayıp vaha görüntüsünde satan Emlak Konut'un başarısız projesi yok. Doğal bir orman olan ve içerisinde doğal bir gölü bile bulunan Riva'yı da fevkalade bir şekilde pazarlayacaktır.

Bu süreçte de Galatasaray şampiyonluklar kazanmak zorunda. Futbol takımları artık kulüplerimizin amiral gemisi olmaktan çıktı, neredeyse tüm ordusu oldu. Futbolda iyiysen herşeyin iyi; kazanacakları şampiyonluklarla bu projeye destek vermek zorunda Sarı Kırmızılı futbolcular.

Florya da aynı şekilde Emlak Konut tarafından değerlendirilecek. Takım da bu süreçte Şampiyonlar Ligi'nde toplayacağı puanlarla Galatasaray'a gönül vermişlerin yüreklerine kulübün de kasasına mutluluk pompalayabilirse yakın gelecekte rakipler gerçekten Real Madrid ve Barselona olacaktır.

YORUM YAZ