MENÜ

Prandelli iyi hoca!

Abone Ol Google News

İtalyan Teknik Direktör için kimse kötü bir teknik direktör diyemez. Kendisi çok iyi bir hoca ancak İtalya sınırları içinde, ya da Avrupa standartlarında.

Haberin Devamı

Türk futbolcusu ile uğraşmak zordur. Türkiye'de bile bunlarla başa çıkabilecek hoca sayısı 10'un üzerinde değil. Tam hakimiyet ise tek bir kişinin elinde! Önce kendi inanacak şampiyonluğa, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaya; ondan sonra futbolcu inanacak. Daha önce teknik ekibin, sağlık ekibinin, masörlerin, malzemecilerin, idari heyetin inanması gerek. Biz gazeteciler bunlara kısaca "Florya" diyoruz. Bunların hiçbirine Florya inanmadıktan sonra Florya'nın vitrini olan futbolcular da vitrin mankenliğinden bir adım öteye gidemezler. Hem de dünyanın en pahalı mankenleri olarak inandırılmadıkları hedeflere de donuk gözlerle bakarlar.

Yenilmeye alışmak tehlikeli
Hiçbirini diğerinden ayırmam ama ikisinin yeri farklı benim için bir tanesi Hakan Balta diğeri de Muslera. Kızan olacak belki ama taraftarın gözbebeği ikiliden Sneijder menaceri vasıtasıyla 7X24 pazarlık halinde Galatasaray'la. 4 küsür milyon Euro alıyor kendisi yılda. Diğer gözbebek Melo ise iyi oynuyor ama hep bir şov peşinde kendine daha fazla oynuyor sanki, 3 küsür milyon yıllığı. Yani yenilmeyi normal sayan bir ekip haline geldi Galatasaray, utanmasalar "Bu maç 4 yemedik" diyen çıkacak aralarından. Yenilmeyi kaldıran ve yenilmeye alışan hoca ve takım kadar tehlikeli bir durumun olmadığını futboldan biraz anlayan bilir. Artık Galatasaray kırılgan ve inancı kalmamış bir ekip. Dişini sıkan her takım mağlup edebilir Sarı Kırmızılılar'ı.

Haberin Devamı

Yedek kalan sezonu kapar
Türkiye'de oynayan futbolcu dinlenerek form tutmaz. Bizimkiler 2 hafta yedek kulübesine gidince 3'üncü hafta nasıl olsa oynamam diyerek en azından beyin olarak hazırlıksız kalıyorlar. Belki Avrupa'da böyle yürümüyor bu işler ama Türkiye değişik bir yer. İdeal 11'i bul; sakat veya cezalı yoksa sakın bozma. Senede değil 80, 180 maç yapacaksan bile onlarla yap. Merak etme kimse yorgunluktan ölmemiş. En fazla haftada 2 maç yapacaklar. Ama sen Hamit'i, Semih'i, Olcan'ı yedek bırakırsan 3, Sneider, Bruma ve Telles'i yedek bırakırsan 5 hafta sonra sezonu kapatırlar. İşte yabancıların anlayamadıkları Türk sınırları içindeki en büyük sakatlık bu, bir de altyapı yetersizliği var çerez olarak. Yani Prandelli'nin düşündüğü, "Benim futbolcum koşsun, dediğimi de yapsın, çok da teknik gerekmez; sistemimle kazanırım" düşüncesi sınırımızdan içeri girildiği anda hayale dönüşüyor. Birinin bunu Prandelli'ye anlatması gerek. Ben yeni tercüman Dany'den umutluyum!

Taraftarın tek görevi var
Trabzonspor maçına Galatasaray aslında iyi de başlamıştı. İlk yarım saatte 5 pozisyon var, Hadi Burak'ın frikikini sayma 4. Biri gol olsa olayın seyri değişecek. O zaman da ne Selçuk yuhalanacak ne de Prandelli istifaya davet edilecek. Sağır sultan duydu, para yok Galatasaray'da hocayı gönder yerine yenisini al su içinde 5 milyon Euro. Olsa yapılacak bu operasyon, hatta Mancini gitmeyecek para olsa, belki Terim bile kalacak. Taraftarın görevi futbolcusunu yuhalamak, hocasını ve yönetimi değiştirmeye kalkmak değildir. Çok kızan olacak ama taraftarın tek görevi kayıtsız şartsız takımlarını desteklemektir. En azından bizim zamanımızda öyleydi, geçen yüzyılda da değil, yakın geçmişte. Bayern'den 7 yiyen Roma taraftarı ne stadı erken terk etti bir önceki metroyu yakalamak için ne de "Yuh'un Y'sini aklından geçirdi. Alkışlarla gönderdiler 7 yemiş takımı soyunma odasına. Kimse şunu aklından çıkarmasın; hiçbir takım her sene şampiyon olamaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ