MENÜ

Önce 22 sonra 5. yıldız

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaraylılar, kurulan müthiş ekiple, Fatih Terim hamlesiyle, taraftarın başarıya cevap vermesiyle ve yakaladığı ivmeyle 21’inci şampiyonluğa sevinmeyi bugün bırakıp daha büyük hedeflere yönelmeliler.

İlk hedef 22’nci şampiyonluk olmalı. Şampiyonlar Ligi’ne adım atmanın en kolay yolu şampiyon olmak. Ön elemelerde takımlarımızın son yıllardaki performanslarına bakarsak ne demek istediğim daha net anlaşılır.

Ayakbastı 40 milyon euro!

Güçlü olmak için elinizi cebinize attığınız zaman boş olmaması gerek. Şampiyonlar Ligi’ne adım attığınız an 40 milyon euro o cebe giriyor demek. Eğer ligimizin ikincisi de ön elemelerde elenirse paylaşılmayacak yayın gelirinden artı 25 milyon euro daha geliyor, etti mi 65 milyon euro. Bugün UEFA’nın Galatasaray’a uyguladığı sınırlı harcama yaptırımı da 65 milyon euro. Kazanılan prestij ve ek gelir artışını bir kenara bıraksak bile herhangi bir Türk takımı için muazzam gelir. Günümüz şartlarında Şampiyonlar Ligi’nde alınacak küçük başarılar bile artı 15-20 milyon euro getiriyor. Üstüste 4 yıl daha şampiyon olmak demek borçları sıfırlamak demek, 5’inci yıldızı takmak demek, rakiplerinden iki gömlek yukarı tırmanmak demek, taraftar sayısını katlamak demek, dünyaya ismini kabul ettirmek demek.

2 başkan, 2 hoca

Biliyorum söylediğimi yapmak kolay değil. Şampiyonluk zor elde ediliyor. Fakat Galatasaray istikrarını kaybettiği, 2 başkan, 2 hoca değiştirdiği bir sezonu bile en önde tamamlayabildiyse daha huzurlu olacağını ön gördüğümüz gelecek sezonlarda işinin biraz daha kolay olacağını düşünmemek elde değil.

Haftaya seçim var. Genel kurul üyeleri iyice düşünüp, dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, önümüzdeki çok önemli 3 sezonda kulübü kimin daha geniş imkanlarla ileri taşıyabileceğine karar vermeli.

Herkes teşekkürü haketti

Şampiyon kolay olunmuyor dedik. Emeği geçen herkese tüm Galatasaraylılar teşekkür etmeli.

Artık ismi Galatasaray ile özdeşleşen, sakinlik kazanıp neredeyse ermiş, 7 şampiyonlukta imzası olan Fatih Terim’e, Hasan Şaş’a, Ümit Davala’ya, Necati Ateş’e, Elmander’e, tüm takımı neredeyse her hafta oynamaya hazır durumda tutan kulüp sağlık ekibi başkanı Doç.Dr. Yener İnce ve ekibine, görünmeyen kahramanlar Florya personeline, Başkan Mustafa Cengiz’e, Abdürrahim Albayrak’a ve onlara yardım eden herkese, en önemlisi İstanbul’un en zor gidilip dönülen stadını her maç dolduran büyük taraftara kendi adıma teşekkür ediyorum.

Bunca isim arasında; Terim’den Hasan Şaş’a, Gomis’ten Mariano’ya, Rodrigeus’ten Feghuli’ye, Fernando’dan Serdar Aziz’e, Donk’tan Belhanda’ya kadar bu takımı kuran bir önceki Başkan Dursun Özbek’e de teşekkür etmeyi unutursak çok ayıp etmiş oluruz.

Galatasaray camiasına her mayısta Yeni Ali Sami Yen’de böyle görkemli kutlamalar yapmak çok yakışacak.

YORUM YAZ