MENÜ

Ne tazminatı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Herkes biliyor, Terim damatlarıyla kebapçı bastı. 10 gün kulağının üzerine yatan Federasyon 11'inci günde hocayı kovdu. Kovulduğunu da bizzat hocadan öğrendik, "İstifa etmedim" diye açıklama yapmak zorunda kaldı koskoca Fatih Terim. Nedir bu köşe kapmaca oyununun özü, isterseniz hep beraber sesli düşünelim.

10 günde ne değişti!

Hoca bir anda sinirlenip herşeyi kenara bırakarak, bir baba olarak ailesine sahip çıkıp mekan bastı.
Yanlış mı yaptı?
- Tabii ki evet.

Ne yaptığını iyice düşününce de Federasyon Başkanı'na gidip gereğini yapabileceklerini söylemiş. Başkan da hocanın boynuna sarılıp "Uzun süre daha yapacağımız çok şey var" diyerek sorun olmadığını hocaya söylemiş.
Buraya kadar doğru olmasa da "Türk Standartları"na göre çok garip bir durum yok.
10 gün sonra Federasyon Başkanı hocanın görevine "Baskı var, yıprandık" falan diyerek son veriyor.
Ne oldu daha vahim bu 10 günde?

- Hiçbir şey!
"Kimbilir kim kimi aradı da Federasyon Başkanı bu kararı almaya mecbur kaldı" fikrinden başka bir fikre sahip olanınız var mı aranızda?
- !!!

Zurnanın zırt dediği yer

Neyse, koskoca Milli Takım hocasız kalacak değil ya! Buraya kadarı da bizim standartlarımızın dışında değil.
Sonra bir tazminat hikayesi ortalığa döküldü ki işte zurnanın zırt dediği yer burası.

- Hoca tazminatını alabilmek için kovuldum demiş.
- TFF tazminat vermemek için hoca istifa etti algısı yaratmış.
- Tazminat maddelerinde karşılıklı eşitlik yokmuş, olsa hocanın tazminat alması normalmiş.
- Hoca tazminatı bağışlamalıymış ki bazı branşlarınız 10 yıl kurtulsunmuş.

Şimdi gerçeğe dönelim

Hoca kovuldu değil mi?
- Evet.

Neden kovuldu?
- Mekan basmaktan.

TFF, UEFA ve FIFA normlarının dışına çıkarak hocayla anlaşma imzalayamaz. TFF'nin bir kuruluş kanunu var. 21 maddesi olduğu için, işleyişi kolaylaştırmak adına bir de TFF Statüsü yapmışlar. Bu da yeterli olmayınca Etik Kurulu Talimatı oluşturulmuş ki ceza verilecek durumları eğip bükmek kolay olsun. Kulüp başkanlarını, yöneticilerini, futbolcuları hatta taraftarları istedikleri gibi susturabilsinler, futbolu futbolsuz bırakarak yönetebilsinler. Hocan mekan basarsa kullanacaksın o etik talimatları.
Neymiş o talimatlar?

Etik Kurulu Talimatları 10, 11, 12 ve 13'üncü maddeleri açıkça belirtmiş çalışanlarının yapamayacağı davranışları. Normal bir işyerinde tazminatsız işten çıkartmadır etik kurulu talimatlarının karşılığı. Federasyon federasyon olsa baştan bir karar alır ve bunun arkasında dururdu.

Bu baş döndüren karar değişiklikleriyle Milli Takım'ı hocasız, hocayı da tazminat peşinde koşan bir açgözlü kılığına soktular. Olayın özünden uzaklaştık; hoca tazminatını bağışlasın noktasına geldik. Ayıp değil mi bizlere!

Son bir tespit

TFF özerkmiş! Özerklik futbol enstrumanlarına baskı yapmak değil, dış seslere kulağı kapatıp bağımsız ve adil karar alabilmektir. Siyasetçi falan takmamaktır. Bu federasyondan böyle bir cesaret beklemiyorum ama bu kadar da olmaz ki! Kararı birkaç derece düzeltirsin ama 180 derece dönünce başlar da döner mide de bulanır!

YORUM YAZ