MENÜ

Muhteşem Galatasaray

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hoppala ne oldu da muhteşem oldu bu Galatasaray diyeceksiniz şimdi! Erken seçim kararı alınmış, hocası değişmiş, mali imkansızlıklar nedeniyle neredeyse transfer yapamaz hale gelmiş Galatasaray’ın neresi muhteşem diye mırıldandığınızı duyar gibi oluyorum. O zaman anlatayım size Galatasaray’ın muhteşemliğini.

Beyefendilik geri dönüyor

Galatasaray bir seçim süreci yaşıyor. Tarihi çok konuşuldu. Erken dendi, baskın dendi, tüzüğe aykırı dendi. Dendi de dendi. En güzel cevap son divan kurulunda iki başkan adayından geldi. Sözleşmişçesine, “Galatasaray’ı yönetmeye talip olmak bu kadar basit değil. 3 ay çalışarak bu iş olmaz. Gerçekten ciddiyseniz her an hazır olmanız, planlarınızı uzun vadeye göre yapmanız gerek” dediler kürsüden üyelere. Taraflı tarafsız birçok üye de söz aldı ve Galatasaray’a yakışır şekilde fikirlerini beyan ettiler. - Yok mu divanda sadece boş eleştiri yaparak 5 dakikalığına meşhur olmak isteyen? - Olmaz mı! - Yok mu geçimini ortalığı karıştırarak sağlayan? - Olmaz mı! - Yok mu saygı sınırlarını aşan? - Olmaz mı! Çok eskilerin ikinci başkanı, mevcut başkana dolandırıcı, tecavüzcü diyor. Sonra da 35 yıllık Galatasaray sevgisinden, etiğinden, bahsediyor! İnsan sevememişsin ki sen daha bir camiayı sevesin! Belki de sevmekten başka birşey anlıyorsun! Biraz tutulacak yanın olsa mezun olduğun okulun duvarındaki, “Sorarlarsa bizden değiller” pankartında diğer aforozlu kardeşinle boy göstermezdin. İşte mükemmellik; camia kusuyor midesini bulandıranları.

Neyse ki iyiler çoğunlukta

Bu seçim süreciyle beraber camia kendine geldi. Şerden hayır doğar derler ya; ondan oldu vallahi. İki başkan adayı da son derece etik davranıyor. Biri bir sponsor bulsa, seçilemese bile seçilene armağan edecek havada ilerliyor seçim yarışı. İşte mükemmellik; rakibe saygı geri döndü. Mustafa Cengiz’in Kalamış’taki tanıtım toplantısına mevcut yöneticilerden Ural Aküzüm geliyor. Rakipleriyle sarmaş dolaş. İşte mükemmellik; tüm Galatasaraylılar kardeştir. Galatasaray Lisesi’nden sınıf arkadaşım Mehmet Kamil Erişen divan üyesi olduğu ilk toplantıda, “Galatasaray’da seçimler bayramdır, oy kullandıktan sonra pasajda yan yana yeriz, içeriz” dedi. İşte mükemmellik, unutulmaya başlanan Galatasaraylılığı hatırlatanlar var.

2 aday tek yürek

Kalamış’ta cumartesi günü adaylardan Mustafa Cengiz, “Bu seçim aceleye geldi. Hatamız olarak görüyorum. Bir dahaki sefere daha fazla kadın yönetici adayı ile karşınıza çıkacağız” diyor. İşte mükemmellik; ülkemizi uzaklaştığı çağdaşlık noktasına belli ki Galatasaray Camiası ulaştıracak. Pazar günü, Kalamış’ta bu kez Dursun Özbek var. Önce seçime katılan rakibi Mustafa Cengiz’i kutluyor sonra en çok seçim yaygarası yapan, erken seçim isteyen 1100 üyeyi hayal kırıklığına uğratan boş eleştiri şampiyonu türbülansçılara sesleniyor, “Tüydüler”. Konuşmasını da, “Sayın üyeler, kimi seçerseniz seçin. Mayıs çok önemli. Şampiyon olmamız ve mali disiplini sağlamak şart. Bu sebeple seçilecek başkana hep beraber destek verelim” diyerek bitiriyor. İşte mükemmellik; kişiler önemli değil, önemli olan Galatasaray’ın başarısı için camianın kenetlenmesi. Yıllar sonra üyelere centilmen bir seçim yarışı yaşatan iki adaya da teşekkür ediyorum.

YORUM YAZ