MENÜ

Kurtlar Vadisi Milli Takım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizdeki gençliğin üzerinde büyük etkisi oldu Kurtlar Vadisi adlı dizinin. Düello kültürü yerine pusu kültürüne daha yakın olan toplumumuzu çok iyi yansıttı. Beline silah takanın, 3 kişi bir araya gelenin kuralları koyduğu dünyaya özellikle gençlik çok ilgi gösterdi. Uzayı keşif yarışına, büyük hadron çarpıştırıcısına, karşı madde bulunmasına özenmeyen gençlerimiz ne yazık ki fiziki gücü kutsallaştıran bu mafyavari dizinin zihniyetine körü körüne taptı. O eğitimsiz gençlerin babaları da boş durmadı; dizide ölen karaktere ciddi ciddi cenaze namazı kıldılar!

Uçakta kabadayılık

Milli Takım'ın uçağında yaşananlar da bu mafya kültürünün yansıması. Kendisi hakkında haber-yorum yapan ve yaptığı haberde en ufak bir hakaret bulunmayan gazeteci Bilal Meşe'ye yarı yaşındaki futbolcu Arda Turan ağza alınmayacak küfürlerle tekme tokat girişiyor. Hatta yanında olası ters bir durumda güç alabileceği takım arkadaşları da var. Bu arada Bilal Meşe kemerini bağlamış oturuyor. Foto muhabiri Vedat Danacı tutmasa, Arda linç edecek Bilal Meşe'yi. Akıl alır gibi değil!

Kaba kuvvet her yerde

İşte her gün çeşitli kılıklarda karşımıza çıkan, yasaları takmayan, cezayı kendi verebileceğine inanan, güçlü olduğunu hissettiğinde tepenize binen, zarar göreceğini anladığında arazi olan şahısların futbolcu kılığında olanı. Arda'nın olaydan sonra sosyal medyada yazdıkları ise tam bir komedi. Çaldığı minareye kılıf aramaktan başka birşey değil. Olmamış şeyleri öne sürüp riyakârlık yaparak hatasının üzerini örtmeye çalışmaktan başka birşey değil. Teknik Direktör Fatih Terim Milli Takım'dan kovmuş, umarım bu kez siyasi baskı uygulanmaz ve Arda o kutsal formayı bir daha sırtına geçiremez. Arda belki Bilal Meşe'ye birkaç küfür savurdu, birkaç da yumruk. Bilal Meşe ise ellerini arkasında birleştirerek Arda'ya hayatında almadığı kadar büyük bir ders verdi.

Spor basınının sınavı

Uçakta o kadar yönetici var, teknik heyet var, koruma var ve en önemlisi Fatih Terim var. Bu kavgayı önlemek için ellerinden geleni yaptıklarından eminler mi acaba!

Son söz de kendimize. Türk Spor Basını'nın kalitesi bu olayla ölçülecek. Yarım santim öne geçebilmek için bakalım önce hangi arkadaşımız Arda'yla konuşmaya kalkacak!

YORUM YAZ