MENÜ

Hava kuvvetleri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray'ın en büyük problemi olmadık zamanlarda kolayca gol yemesi. Hiçbir takım Galatasaray'ı kendi sahasına hapsedip, üstünlük sağlayarak puan almadı. Rakibin Galatasaray ceza alanına çoğu zaman şişirerek havadan gönderdiği toplar golle sonuçlanınca Sarı Kırmızılılar puanlar kaybettiler. Gazetemizin istatistik uzmanı Aslıhan Çil'in rakamları gerçeği ortaya koyuyor. İşte Galatasaray'ın yediği goller:
Kafa ile: 10
Penaltı: 2
Ayak ile: 6 (hepsi ceza alanı içinden)

Beceriksiz stoperler

Anlaşıldığı gibi ceza alanı içindeki hava toplarında bir zafiyet var. Göbekte yer alan (Semih, Serdar, Chedjou, Hakan, Koray ve Ahmet) isimler belli ki ya zıplayamıyorlar ya da yer tutma ve zamanlama hatası yapıyorlar. Defanstaki bu sıkıntı orta sahayı da olumsuz etkiliyor. Topu kaptırmamak adına yana ve geriye yapılan paslarla durumu idare etmeye çalışan orta saha Selçuk'un da form düşüklüğüyle rakibi cesaretlendiriyor. Kabak da yeterli beslenemeyen forvetin başına patlıyor. Oysa ki Türkiye'nin hücum gücü en yüksek olan takımı da Galatasaray. Eren, Podolski, Bruma, Yasin, Sneijder, Sinan ve Selçuk rakiplerin korkulu rüyası olabilecek kapasiteye sahipler. Yeter ki oyunu orta saha-defans yerine orta saha-hücum bölgesine yığabilmek. Böyle yapabildiği maçlarda Galatasaray gole kolay ulaşarak rahat ve farklı galibiyetler aldı.

Oyunun boyu kısalmalı

Bu saatten sonra Thiago Silva, Sergio Ramos ya da Gerard Pique'yi kadrosuna dahil edemeyeceğine göre Galatasaray ne yapmalı!

Öncelikle mevcut stoperlere yedikleri goller gösterilmeli; yüzlerce kez hem de! Mutlaka yenilen goller analiz ediliyordur ancak takımın da üzerine yapışan "Ben mükemmel oynuyorum, onların hatası" hastalığı derhal kazınmalı. Stoperlere zıplama antrenmanları yaptırılmalı ve maç boyunca diri kalmaları için ekstra çalıştırılmalı. Başta Selçuk olmak üzere tüm orta sahaya mecbur kalmadıkça, oyun kurmak için geri pas yapmaları yasaklanmalı. Sen koca Galatasaraysın; gol atabilmek için rakibi üzerine çekmeye ihtiyacın yok. Yine Galatasaray defansını ileride kurmalı, oyunun boyu en fazla 40-50 metre olmalı. Böylece hem defans hem de hücum hattı boşa enerji harcamamış olacak. Tabii ki bu durumda ani ve hızlı ataklara da bir çözüm gerekecek. Böyle bir futbolun riskleri var ancak bol gol atabilen bir Galatasaray bu sorunun altından kalkabilecektir. Ayrıca taraftarını da deli etmeyecektir. İnanın taraftarın en sinir olduğu şey yenilmek değil; orta sahada amaçsızca vakit geçirerek yenilmek! Göze hoş gelen futbol takımının taraftar ve hoca üzerindeki kredisini de artıracaktır.

YORUM YAZ