MENÜ

Hakemler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray son iki haftadır iyi oynamıyor. Bu duruma paralel olarak da puan kayıpları başladı. Camiada endişenin başlamadığını söylersek yalan olur. Rakip takım goygoycularının “Galatasaray hep kolay rakiplerle oynadı, zor maçlar başlayınca duruverir” söylemlerini Tudor ve arkadaşları boşa çıkarmalı.

Daha geniş bir düşünceyle son iki haftayı hakemler açısından incelersek bambaşka bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz.

İnce ince doğramak!

Galatasaray’ın penaltısını mı vermediler?
- Belki hayır.
Galatasaray’a ofsayttan gol mü yedirdiler?
- Hayır.
Galatasaray aleyhine haksız penaltı mı verdiler?
- Hayır.
Galatasaray’ın attığı nizami bir golü mü saymadılar?
- Hayır.
Galatasaraylı futbolculara haksız kırmızı kart mı gösterdiler?
- Hayır.

Eeee, ne yaptı o zaman bu hakemler Galatasaray’a ki düdük astırma operasyonları başladı kapalı kapılar ardında!
Hani derler ya “İnce ince doğramak” diye; her ne kadar ders kitaplarından çıkartılsa da hakemler de ‘evrim’ geçirdi. Eskisi gibi giyotine koymuyorlar infaz edecekleri takımın kellesini, iğneli fıçıya sokuyorlar. Sonunda yine ölüm var ama yeni sistemleri daha acılı.

Son iki maçta 30 küsür faul yapmış Galatasaraylı futbolcular. Kulüp analizcilerine göre yarısı faul değil. Maruz kaldıkları faul sayısı da verilenin iki katı.

Hadi faullerin sayısını geçelim. Bu iki haftada başta Fernando olmak üzere; Maicon, Feghuli ve Gomis oynayamamaları için resmen dayak yediler. Hele Trabzonsporlu Bero’nun Fernando’ya attığı tekme yıllarca unutulmayacak. Sayın Özkahya net kırmızı kartlık pozisyona lütfen faul çalabildi.

Görmemiş olabilir mi?
- Hayır.

Kafasındaki hesapları çevirirken işine gelen kararı veriyor. Biliyor ki Galatasaray aleyhine verdiği hatalı kararlar birkaç saat konuşulup unutulacak. Ama ya lehine hatalı karar verirse? Yıllarca üzerine yapışıp kalacak. Kasıtlı hataların en büyük sebebi hakemlerin bu düşünce ikilemine düşürülmeleri.
Buradan uyarayım; futbol camiamıza göre çok naif ve merhametli kalan Dursun Özbek de yavaş yavaş “Acımasız olmasını da bilirim” diyorsa içleri pazarlık duygularıyla dolu hakemlerin de kararlarını verirken adil olmaları gerekiyor. Yoksa alıverirler ellerinden düdüğü, düdük gibi kalıverirler ortada!

Çuvaldız!

Hiç mi suçları yok kayıp 5 puanda Sarı Kırmızılılar’ın?
- Sürüsüne bereket.

Yanlış oyuncu seçimi, yanlış oyuncu değişikliği, yanlış taktik. Sanırım problem Tudor’da kilitleniyor. Son günlerin moda hitabet tarzıyla söylemek gerekirse...

- Eyyy Tudor, Galatasaray berabere kalmak için oynamaz. Kurucusunun adı Ali Sam YEN, "berabere kal" değil. Al o 4 stoperini antrenman maçlarında oynat. Vitrine çıktığında bütün camia kazanmak için orada olduğuna inanmalı. Yenik durumda olmana lüzum yok, gol istediğin an Gomis’i çıkarma Eren’i oyuna alırken. 4-4-2 de oynar bu takım, korkma. En azından insanlara korkunu belli etme. Cesursa oynayıp 2 gol daha fazla yiyerek yenilsen daha mutebersin Galatasaraylılar’ın gözünde, bunu kazı kafana.
İğneyi hakemlere batırırken çuvaldızı da kendine batırırsan hem rakiplerini hem hakemi hem Galatasaray düşmanı federasyonu yenecek güç var arkandaki camia ve takımında.

YORUM YAZ